Polskie produkty w daniach inspirowanych Italią

28 listopada 2017

Masz dość listopadowej aury? Wybierz się w kulinarną podróż! Z polskich składników przyrządź dania inspirowane kuchnią włoską. Przygotuj makaron parpadelle lub pizzę, a na deser tiramisu.   Wieczór tematyczny to doskonała propozycja na listopadową pluchę. Wystarczy przygotować dania inspirowane konkretnym krajem, sięgnąć po odpowiednią muzykę i zadbać o ciekawą oprawę stołu. W ten sposób, bez […]

Czytaj dalej

Program „Doceń polskie” zachowuje przepisy kulinarne dla przyszłych pokoleń

13 listopada 2017

Racibórz, gdzie mieści się siedziba organizatorów programu promocyjnego „Doceń polskie”, obchodzi w tym roku jubileusz 800-lecia nadania praw miejskich. Z tej okazji, z inicjatywy Urzędu Miasta Racibórz i redakcji tygodnika „Nowiny Raciborskie”, przygotowano specjalną kapsułę czasu, która zostanie otwarta za 50 lat. Przyszłe pokolenia znajdą w niej m.in. przepisy kulinarne laureatów programu „Doceń polskie” oraz […]

Czytaj dalej

Loża Ekspertów „Doceń polskie” obradowała w tym roku po raz czwarty

30 października 2017

Program „Doceń polskie” cieszy się stałym zainteresowaniem producentów żywności. Godło podkreślające zarazem pochodzenie żywności i jej wysoką jakość to niewątpliwy atut w obliczu rosnącego zainteresowania konsumentów rodzimymi wyrobami. Za nami XXVI atestacja w historii programu promocyjnego. Podczas wydarzenia oceniono ponad 230 produktów z oferty 76 firm. – Na przestrzeni lat obserwujemy zdecydowaną zmianę zachowań konsumenckich. […]

Czytaj dalej

Audyty żywności programu „Doceń polskie” niezmienne pod honorowym patronatem Ministra

26 października 2017

– Wyrażam uznanie dla inicjatywy organizacji przedsięwzięcia, które stwarza możliwości promowania polskich producentów wytwarzających żywność wysokiej jakości oraz kształtowania pozytywnego wizerunku polskiej żywności. Jestem przekonany, że przedsięwzięcie pn. „Doceń polskie” skutecznie będzie zachęcać konsumentów do nabywania rodzimych produktów – napisał Krzysztof Jurgiel, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w liście skierowanym do organizatorów programu „Doceń polskie”. […]

Czytaj dalej

XXVI atestacja żywności: oceniono 232 produkty

25 października 2017

232 ocenione produkty spożywcze z oferty 76 firm z 16 województw – tak można podsumować atestację żywności, która odbyła się 25 października w Sosnowcu. To był XXVI audyt w historii Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.   – Za nami czwarty (i ostatni w tym roku) audyt żywności zorganizowany w ramach programu „Doceń polskie”. Do październikowej […]

Czytaj dalej

Pliki do pobrania

Logotyp Doceń polskie

Logotyp Doceń polskie TOP PRODUKT

Logotyp Doceń polskie MARKI WŁASNE

Doceń polskie TOP PRODUKT MARKI WŁASNE

Księga znaku

Prezentacja programu

Zdjęcia po certyfikacji

Informacja prasowa po certyfikacji