Specjalizacja kluczem do sukcesu

20 lipca 2017

W Polsce konsumpcja mięsa drobiowego rośnie, jednocześnie nie obserwujemy znaczących wzrostów jego ceny. Odpowiedzią na zwiększony popyt są zmiany w sektorze FMCG. Nie brak producentów, którzy koncentrują się wyłącznie na mięsie drobiowym. Jednym z takich zakładów jest Ramp Trade Sp. z o.o. Producent z Mysłowic zajmuje się rozbiorem mięsa drobiowego, głównie kurczaka i indyka. Przedsiębiorstwo […]

Czytaj dalej

Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej

14 lipca 2017

Znamy już nazwiska kucharzy, którzy zaprezentują swoje umiejętności podczas konkursu organizowanego w ramach II edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”. Wydarzenie, którego pomysłodawcą jest Wiesław Bober, odbędzie się 19 sierpnia 2017r. w Pabianicach. Celem spotkania jest propagowanie gęsiny i promowanie młodych zdolnych kucharzy. Prace adeptów sztuki kulinarnej oceniać będą doświadczeni mistrzowie. […]

Czytaj dalej

Lato w kuchni: propozycje pełne smaku, witamin i kolorów

6 lipca 2017

Gaszą pragnienie, zaspokajają głód, a jednocześnie cieszą oko. Zachęcamy do korzystania z przepisów kulinarnych na proste, ale efektowne napoje i chłodniki. Tak smakują wakacje!

Czytaj dalej

Polska żywność w centrum uwagi

5 lipca 2017

Wielkimi krokami zbliża się Dzień polskiej żywności; „święto” zainicjowane przez twórców Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie przypadające 25 sierpnia będziemy obchodzić już po raz 5. O rodzimych artykułach spożywczych będzie głośno także za sprawą Plebiscytu „KUCHNIA Polska 2017” organizowanego przez redakcję magazynu „Kuchnia”. Program „Doceń polskie” jest partnerem tego przedsięwzięcia.

Czytaj dalej

Trwają przygotowania do 25. certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”

28 czerwca 2017

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany nieprzerwanie od 2011 roku. Dnia 26 lipca w Sosnowcu odbędzie się już 25. certyfikacja żywności organizowana w ramach tego przedsięwzięcia. Twórcy programu nie zwalniają jednak tempa! Z okazji jubileuszowej certyfikacji zostanie wydany ebook z przepisami kulinarnymi laureatów programu promocyjnego. Program angażuje się w kolejne inicjatywy związane z branżą […]

Czytaj dalej

Pliki do pobrania

Logotyp Doceń polskie

Logotyp Doceń polskie TOP PRODUKT

Logotyp Doceń polskie MARKI WŁASNE

Doceń polskie TOP PRODUKT MARKI WŁASNE

Księga znaku

Prezentacja programu

Zdjęcia po certyfikacji

Informacja prasowa po certyfikacji