Kuchenne wariacje na temat sera topionego

14 października 2019

Służą do smarowania pieczywa, chrupiących tostów lub naleśników. Przygotowywane zazwyczaj w przeróżnych wariacjach smakowych, w opakowaniach o charakterystycznych kształtach prostokątnych lub trójkątnych bloczków. Ser topiony to jeden z najpopularniejszych składników dań, które kuszą kolorowymi opakowaniami, przeróżnymi dodatkami i szerokim zastosowaniem w kuchni! Skąd się właściwie wziął ser topiony? Otóż, pierwsze sery topione po raz pierwszy […]

Czytaj dalej

Czy szybkie przekąski to dobre przekąski?

9 października 2019

Jak powszechnie wiadomo, aby zdrowo żyć trzeba dobrze się odżywiać. Oznacza to bez wątpienia, że w codziennym jadłospisie powinny znaleźć się odpowiednie ilości warzyw i owoców. Co natomiast, jeżeli nie mamy w ciągu dnia czasu na misternie przygotowane dania? Z pomocą przychodzą wówczas zdrowe – warzywno-owocowe – przekąski. Te tworzone metodą puffingu przysmaki, pozwolą zachować […]

Czytaj dalej

Trwają przygotowania do certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”

25 września 2019

Smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Już od 2011 roku Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” w ten sposób ocenia specjały należące do asortymentu polskich producentów żywności. Ostatnia tegoroczna certyfikacja odbędzie się 30 października. Tego dnia jury programu pozna walory żywności, która jak sami wspominają, z roku na rok prezentuje coraz wyższy poziom. Atestacje programu […]

Czytaj dalej

5 powodów dla których nie warto zapominać o śniadaniach

20 września 2019

To najważniejszy posiłek w ciągu dnia, daje nam energię i siłę potrzebną do efektywnego funkcjonowanie zarówno rano, jak i po południu. Śniadanie – bo o nim mowa – sprzyja dobrej pracy mózgu, poprawia samopoczucie a także wspomaga odchudzanie. Oto 5 powodów dla których nie warto o nim zapominać! O doskonałych właściwościach spożywania śniadań wiedzą niemal […]

Czytaj dalej

Postaw na polskie produkty! 25 sierpnia obchodzimy Dzień polskiej żywności

23 sierpnia 2019

Już 25 sierpnia obchodzimy Dzień polskiej żywności. Tegoroczna, 7. edycja tego święta tradycyjnie już, ma za zadanie przypomnieć, jak bogatym kulinarnym dziedzictwem dysponujemy. Od początku istnienia Dnia polskiej żywności, jego pomysłodawcy zachęcają do włączenia się w tę inicjatywę. Święto można traktować nieco z przymrużeniem oka, jednak nie zmienia to faktu, że rodzime produkty każdorazowo można […]

Czytaj dalej

Pliki do pobrania

Logotyp Doceń polskie

Logotyp Doceń polskie TOP PRODUKT

Logotyp Doceń polskie MARKI WŁASNE

Doceń polskie TOP PRODUKT MARKI WŁASNE

Księga znaku

Prezentacja programu

Zdjęcia po certyfikacji

Informacja prasowa po certyfikacji