Czerwony król wigilijnego stołu, czyli o barszczu ciekawostek kilka

6 grudnia 2018

Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o jednym z najważniejszych dań, które od lat gości w bożonarodzeniowych kartach menu – barszczu z uszkami. Skąd właściwie pochodzi, czym się wyróżnia oraz jak go przyrządzić? Odpowiedzi na te pytania w […]

Czytaj dalej

Popularne dania w mniej znanej odsłonie

9 listopada 2018

Słyszysz pierogi, myślisz: ruskie? Kapusta kojarzy Ci się jednoznacznie z gołąbkami, a pomidorową uznajesz tylko z ryżem albo wyłącznie z makaronem? Ten tekst jest właśnie dla Ciebie! Sprawdź jak nadać nowego smaku popularnym polskim potrawom. Każda kulinarna podróż rozpoczyna się od produktów. Dysponując artykułami spożywczymi wysokiej jakości możemy podążać dobrze znaną ścieżką w stronę klasyki. […]

Czytaj dalej

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi honorowym patronem atestacji programu „Doceń polskie”

7 listopada 2018

Już po raz dziewiąty Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął honorowym patronatem certyfikacje żywności organizowane w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Należy zaznaczyć, że resort rolnictwa wspiera audyty produktów spożywczych od początku istnienia programu. Każdego roku organizowane są cztery certyfikacje. Najbliższa atestacja odbędzie się 30 stycznia 2019 roku. Celem organizowanego od 2011 roku Ogólnopolskiego […]

Czytaj dalej

Polska żywność: strzał w „dziesiątkę”

29 października 2018

Różnorodność, wysoka jakość, ciekawe produkty- tak najkrócej można podsumować XXX atestację żywności programu „Doceń polskie”, która odbyła się 24 października br. w Sosnowcu. Jubileuszowe obrady Loży Ekspertów skłaniają do refleksji nie tylko nad dotychczasowymi audytami, ale także sektorem spożywczym. Mięsa, nabiał, pieczywo, przekąski, alkohole, ryby, przetwory warzywne i owocowe, lody, oleje, soki, słodycze, produkty regionalne, […]

Czytaj dalej

Eksperci programu „Doceń polskie” po raz trzydziesty sprawdzili jakość żywności

26 października 2018

Niemal 160 produktów ocenili członkowie Loży Ekspertów podczas minionej certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”. Każda propozycja została sprawdzona indywidualnie, a następnie przyznano jej noty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny. To była czwarta w tym roku ocena żywności, a jednocześnie – trzydziesta w całej historii Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.   Specjaliści z […]

Czytaj dalej

Pliki do pobrania

Logotyp Doceń polskie

Logotyp Doceń polskie TOP PRODUKT

Logotyp Doceń polskie MARKI WŁASNE

Doceń polskie TOP PRODUKT MARKI WŁASNE

Księga znaku

Prezentacja programu

Zdjęcia po certyfikacji

Informacja prasowa po certyfikacji