Polscy producenci twórcami wysokiej jakości żywności

20 maja 2019

Certyfikacje produktów spożywczych odbywają się już od 2011 roku. Od tego czasu, cztery razy w roku, Loża Ekspertów przyznaje punkty zgłoszonym do oceny wyrobom spożywczym polskich producentów żywności. Nie inaczej stało się podczas XXXII audytu produktów spożywczych, organizowanego w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Tego dnia jury programu oceniło ponad 170 specjałów rodzimych wytwórców. […]

Czytaj dalej

Trzydziesta druga ocena żywności programu „Doceń polskie”

16 maja 2019

Drugi w tym roku audyt produktów spożywczych za nami! Dokładnie 15 maja, w Hotelu Centrum w Sosnowcu, Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” oceniła ponad 170 produktów z asortymentu 72 polskich firm. Jak objaśnili na koniec członkowie jury pod przewodnictwem mistrza kuchni, Mirka Drewnika, zgłoszone do udziału wyroby cechowała niezwykle wysoka jakość połączona z przystępnymi cenami.  […]

Czytaj dalej

Polscy producenci żywności zawitają do Sosnowca. Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!

7 maja 2019

Nabiał, pieczywo, mięsa (w tym dziczyzna), ryby, słodycze, napoje, alkohole, lody wegańskie, bezglutenowe pieczywo, warzywa, owoce, regionalne specjały, przetwory, czy wyroby marki własnej – to produkty polskich producentów żywności, które wyróżnione zostały w trakcie 31. certyfikacji żywności. Kolejny, 32. audyt programu „Doceń polskie” odbędzie się już 15 maja w Sosnowcu. Na rodzimych wytwórców, których specjały […]

Czytaj dalej

Wielkanoc nieco mniej tradycyjna!

1 kwietnia 2019

Tatar z pstrąga z jabłkiem i ogórkiem, Krem z brokułów z grzankami i pastą feta i wiosenne pierogi z botwiną nijak nie kojarzą nam się z Wielkanocą. Żurek, biała kiełbasa, jaja to dania, które jako pierwsze przychodzą nam na myśl, gdy zbliża się ten świąteczny czas w roku… A może tak postawić na nieco więcej […]

Czytaj dalej

Niedoceniony i wartościowy – Olej rzepakowy sprzyja witalności

22 marca 2019

Potrawy przygotowywane w związku ze zbliżającą się Wielkanocą mogą stać się nie lada wyzwaniem! Tym bardziej, że święta następują po okresie Wielkiego Postu, w związku z tym przygotowane specjały zjadamy z podwójnym smakiem. Niewielu zdaje sobie jednak sprawę z tego, jak ważnym elementem potraw może stać się olej rzepakowy tłoczony na zimno…O jego doskonałych właściwościach […]

Czytaj dalej

Pliki do pobrania

Logotyp Doceń polskie

Logotyp Doceń polskie TOP PRODUKT

Logotyp Doceń polskie MARKI WŁASNE

Doceń polskie TOP PRODUKT MARKI WŁASNE

Księga znaku

Prezentacja programu

Zdjęcia po certyfikacji

Informacja prasowa po certyfikacji