Wielkanoc nieco mniej tradycyjna!

1 kwietnia 2019

Tatar z pstrąga z jabłkiem i ogórkiem, Krem z brokułów z grzankami i pastą feta i wiosenne pierogi z botwiną nijak nie kojarzą nam się z Wielkanocą. Żurek, biała kiełbasa, jaja to dania, które jako pierwsze przychodzą nam na myśl, gdy zbliża się ten świąteczny czas w roku… A może tak postawić na nieco więcej […]

Czytaj dalej

Niedoceniony i wartościowy – Olej rzepakowy sprzyja witalności

22 marca 2019

Potrawy przygotowywane w związku ze zbliżającą się Wielkanocą mogą stać się nie lada wyzwaniem! Tym bardziej, że święta następują po okresie Wielkiego Postu, w związku z tym przygotowane specjały zjadamy z podwójnym smakiem. Niewielu zdaje sobie jednak sprawę z tego, jak ważnym elementem potraw może stać się olej rzepakowy tłoczony na zimno…O jego doskonałych właściwościach […]

Czytaj dalej

Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”. Polscy producenci żywności świadomi korzyści z posiadania certyfikatu jakości!

28 lutego 2019

– Posiadanie znaku „Doceń polskie” daje nam satysfakcję z dobrze wykonanej pracy. Dostajemy potwierdzenie z zewnątrz, od ludzi którzy zawodowo zajmują się żywnością, że wyprodukowaliśmy dobry wyrób – wyjaśnia Rafał Zdziebło reprezentujący Firmę Handlową RATOS-NATURA S.C. Polscy producenci żywności posiadają coraz większą świadomość w kwestii możliwości wykorzystywania godła „Doceń polskie”. Widzą, że laury programu to […]

Czytaj dalej

Tradycyjne, nowoczesne… smaczne! Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze

4 lutego 2019

Powtarzalność produkcji ma w branży spożywczej ogromne znaczenie. Stała, wysoka jakość żywności to jeden z elementów budujących zaufanie konsumentów do wytwórcy. Doskonale zdają sobie z tego sprawę twórcy programu „Doceń polskie”. Godła promocyjne są przyznawane zawsze na 2 lata, ale producent może ubiegać się o recertyfikację nagrodzonych wyrobów. Oceny żywności odbywają się co kwartał, ostatnia […]

Czytaj dalej

Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!

16 stycznia 2019

Dokładnie 30 stycznia odbędzie się pierwsza w tym roku atestacja żywności. W trakcie zbliżającego się audytu rodzimi producenci ubiegać będą się o certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów pod przewodnictwem mistrza kuchni Mirka Drewniaka obradować będzie już po raz XXXI! Każdy z laureatów programu otrzymuje pakiet aż 12 różnorodnych narzędzi wspierających jego działalność. Konsultacje […]

Czytaj dalej

Pliki do pobrania

Logotyp Doceń polskie

Logotyp Doceń polskie TOP PRODUKT

Logotyp Doceń polskie MARKI WŁASNE

Doceń polskie TOP PRODUKT MARKI WŁASNE

Księga znaku

Prezentacja programu

Zdjęcia po certyfikacji

Informacja prasowa po certyfikacji