XXIX atestacja programu „Doceń polskie”: przekrój trendów branży spożywczej

31 lipca 2018

Kolejna atestacja programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 25 lipca br. Loża Ekspertów obradowała po raz dwudziesty dziewiąty. Do oceny zakwalifikowano szeroką gamę artykułów spożywczych z oferty wytwórców z całego kraju. Organizatorzy przedsięwzięcia propagującego rodzimą żywność nie zwalniają tempa: przed nami kolejne istotne wydarzenie. Już 25 sierpnia po raz szósty będziemy świętować Dzień polskiej […]

Czytaj dalej

Wołowina i dziczyzna na grilla

30 lipca 2018

Sezon grillowy w pełni, ale jeszcze nie jest za późno, by poprawić swoje umiejętności i przygotowywać mięso niczym profesjonalista. Wskazówkami i inspiracjami dzielą się laureaci programu „Doceń polskie” z branży mięsnej. W jednej z książek Jonathana Carrolla znajdziemy zdanie „Grilla musiał wymyślić jakiś Amerykanin. Wiem, że ludzie przypiekają mięso nad ogniem od dziesiątków tysięcy lat, […]

Czytaj dalej

Dwudziesta dziewiąta ocena żywności programu „Doceń polskie”

26 lipca 2018

Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXIX atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie miało miejsce 25 lipca br. w Sosnowcu. Do udziału w certyfikacji zgłoszono artykuły spożywcze niemal z całej Polski. To już trzeci w tym […]

Czytaj dalej

Wegańskie lody – produkt z potencjałem

6 lipca 2018

Rynek lodów wegańskich ma duży potencjał i to nie tylko z uwagi na fakt, iż jedną z najczęstszych nietolerancji pokarmowych jest nietolerancja laktozy. Specyfikę produkcji bezmlecznych deserów i reakcje polskich konsumentów na te produkty przybliża Michał Majewski, współwłaściciel manufaktury Lody Syrenka. Specjały sygnowane tą marką są dopiero na początku drogi rozwoju, ale już zachwyciły odbiorców […]

Czytaj dalej

C jak Cykoria. Korzystajmy z bogactwa tego warzywa!

4 lipca 2018

Cykoria to warzywo o szerokim zastosowaniu kulinarnym: można z niej przygotować koktajle, sałatki, czy poddawać obróbce termicznej. Warto po nią sięgać nie tylko z uwagi na jej smak, ale także cenne właściwości. Przekonaj się dlaczego powinna zagościć w Twoim jadłospisie. Cykoria, ze względu na swoje właściwości i małą liczbę kalorii (21 kcal w 100 g) […]

Czytaj dalej

Pliki do pobrania

Logotyp Doceń polskie

Logotyp Doceń polskie TOP PRODUKT

Logotyp Doceń polskie MARKI WŁASNE

Doceń polskie TOP PRODUKT MARKI WŁASNE

Księga znaku

Prezentacja programu

Zdjęcia po certyfikacji

Informacja prasowa po certyfikacji