Audyty „Doceń polskie” tradycyjnie pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi

19 listopada 2019

– Przedsięwzięcia ukierunkowane na promowanie krajowych producentów wytwarzających żywność wysokiej jakości oraz kształtowanie pozytywnego wizerunku polskich artykułów rolno-spożywczych zasługują na uznanie i poparcie, ponieważ przyczyniają się do skutecznego zainteresowania konsumentów bogatą ofertą w tym zakresie, wzrostu konsumpcji oraz wzmacniania pozycji rynkowej rodzimych firm sektora rolno-spożywczego – napisał Jan Krzysztof Ardanowski, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, […]

Czytaj dalej

Dobre wędzenie ma znaczenie!

14 listopada 2019

Kiedy nie było lodówek, ludzie wyłącznie suszyli lub wędzili mięso. Wszystko po to, by zbyt szybko się nie zepsuło. Dziś dodatkowo w grę wchodzą wyjątkowe walory smakowe, które wędzone produkty z pewnością posiadają. Na szczególną uwagę zasługują ryby, które przyrządzone w ten sposób sprawdzą się do przygotowania przeróżnych sałatek, past, zakąsek bądź smacznych musów szczególnie […]

Czytaj dalej

Producenci żywności potwierdzili wysoką jakość produktów

6 listopada 2019

– To już ostatnia w tym roku certyfikacja żywności a polscy producenci nadal nas zaskakują. Wyroby prezentują wysoką jakości, często tworzone są metodami rzemieślniczymi z dbałością o najmniejszy szczegół. Naprawdę nie mamy się czego wstydzić – mówi Mirek Drewniak, przewodniczący Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. W trakcie minionej, 34. certyfikacji żywności jury oceniło […]

Czytaj dalej

Wyroby polskich producentów żywności pojawią się w Sosnowcu

22 października 2019

– Udział w tego typu przedsięwzięciach to doskonała możliwość promowania bardzo dobrej jakości wyrobów pochodzących z polskich upraw – informuje Ewelina Staniszewska z firmy PRIMAVEGA Sp. z o.o., wielokrotnego laureata programu „Doceń polskie”. Ostatnia w tym roku certyfikacja żywności odbędzie się już 30 października w Sosnowcu. Patronat nad atestacjami „Doceń polskie” sprawuje Minister Rolnictwa i […]

Czytaj dalej

Kuchenne wariacje na temat sera topionego

14 października 2019

Służą do smarowania pieczywa, chrupiących tostów lub naleśników. Przygotowywane zazwyczaj w przeróżnych wariacjach smakowych, w opakowaniach o charakterystycznych kształtach prostokątnych lub trójkątnych bloczków. Ser topiony to jeden z najpopularniejszych składników dań, które kuszą kolorowymi opakowaniami, przeróżnymi dodatkami i szerokim zastosowaniem w kuchni! Skąd się właściwie wziął ser topiony? Otóż, pierwsze sery topione po raz pierwszy […]

Czytaj dalej

Pliki do pobrania

Logotyp Doceń polskie

Logotyp Doceń polskie TOP PRODUKT

Logotyp Doceń polskie MARKI WŁASNE

Doceń polskie TOP PRODUKT MARKI WŁASNE

Księga znaku

Prezentacja programu

Zdjęcia po certyfikacji

Informacja prasowa po certyfikacji


Warning: Use of undefined constant custom_pagination - assumed 'custom_pagination' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/interweb/ftp/2017/docenpolskie2/wp-content/themes/as4youTheme/parts/pressPage.php on line 112