Wieprzowina czarno na białym. Niedocenione mięso w menu polskich konsumentów

6 grudnia 2019

Niedocenione mięso, uważane często za mięso trzeciej kategorii, które przeciętny konsument odbiera za średniej jakości produkt, który dodatkowo jest tłusty. Mowa o wieprzowinie, która finalnie mimo wielu zastrzeżeń, jest częstą pozycją w daniach serwowanych na polskich stołach. Tradycyjny obiad ze schabowym w dalszym ciągu zaskarbia sobie serca rodzimych konsumentów, ale także tych z różnych stron […]

Czytaj dalej

Stół pachnący świętami i …symbolami

4 grudnia 2019

Święta Bożego Narodzenie zbliżają się już wielkimi krokami. Warto pamiętać, że wówczas świąteczny stół ma swoje magiczne znaczenie. Jest bowiem metaforą wspólnoty i pojednania. Nie może na nim zabraknąć chleba i soli, które symbolizują dobrobyt. Zgodnie z tradycją, liczba gości przy stole powinna być parzysta. Wieczerzę zaś ma tworzyć dwanaście dań (tyle ile w roku jest […]

Czytaj dalej

B jak burak. Warzywo z masą składników odżywczych!

21 listopada 2019

W okresie zimowym szczególnie powinniśmy stawiać na pokarmy bogate w składniki odżywcze. A doskonale w tym wypadku sprawdzą się buraki – warzywa, w których znajdują się m.in. wspomagające odporność antycyjany. Warto również pamiętać o niezwykłych walorach smakowych oraz o mnogości możliwości wykorzystania ich w przeróżnych daniach. Dokładnie 24 listopada obchodzimy Dzień Buraka. Tego dnia warto […]

Czytaj dalej

Audyty „Doceń polskie” tradycyjnie pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi

19 listopada 2019

– Przedsięwzięcia ukierunkowane na promowanie krajowych producentów wytwarzających żywność wysokiej jakości oraz kształtowanie pozytywnego wizerunku polskich artykułów rolno-spożywczych zasługują na uznanie i poparcie, ponieważ przyczyniają się do skutecznego zainteresowania konsumentów bogatą ofertą w tym zakresie, wzrostu konsumpcji oraz wzmacniania pozycji rynkowej rodzimych firm sektora rolno-spożywczego – napisał Jan Krzysztof Ardanowski, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, […]

Czytaj dalej

Dobre wędzenie ma znaczenie!

14 listopada 2019

Kiedy nie było lodówek, ludzie wyłącznie suszyli lub wędzili mięso. Wszystko po to, by zbyt szybko się nie zepsuło. Dziś dodatkowo w grę wchodzą wyjątkowe walory smakowe, które wędzone produkty z pewnością posiadają. Na szczególną uwagę zasługują ryby, które przyrządzone w ten sposób sprawdzą się do przygotowania przeróżnych sałatek, past, zakąsek bądź smacznych musów szczególnie […]

Czytaj dalej

Pliki do pobrania

Logotyp Doceń polskie

Logotyp Doceń polskie TOP PRODUKT

Logotyp Doceń polskie MARKI WŁASNE

Doceń polskie TOP PRODUKT MARKI WŁASNE

Księga znaku

Prezentacja programu

Zdjęcia po certyfikacji

Informacja prasowa po certyfikacji


Warning: Use of undefined constant custom_pagination - assumed 'custom_pagination' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/interweb/ftp/2017/docenpolskie2/wp-content/themes/as4youTheme/parts/pressPage.php on line 112