Najbliższa ocena żywności będzie miała miejsce 31 stycznia!

2 listopada 2017

31 stycznia 2018 roku, już teraz warto zapamiętać tę datę. Dlaczego? Tego dnia w Sosnowcu (a ściślej – w Hotelu Centrum Sosnowiec) odbędzie się XXVII atestacja żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. To pierwszy z czterech audytów zaplanowanych na nadchodzący rok. Zdobywając certyfikat „Doceń polskie” już w styczniu, można zaplanować całoroczne działania […]

Czytaj dalej

XXVI atestacja żywności: oceniono 232 produkty

26 października 2017

232 ocenione produkty spożywcze z oferty 76 firm z 16 województw – tak można podsumować atestację żywności, która odbyła się 25 października w Sosnowcu. To był XXVI audyt w historii Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.   – Za nami czwarty (i ostatni w tym roku) audyt żywności zorganizowany w ramach programu „Doceń polskie”. Do październikowej […]

Czytaj dalej

XXV obrady Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”

27 lipca 2017

– Już od początku działania programu „Doceń polskie” żywność prezentowała wysoki poziom. Zmieniają się oczekiwania rynku, mody i technologie produkcji, a rodzime artykuły spożywcze są niezmiennie wysokiej jakości. Od lat obserwuję branżę spożywczą. Cieszę się, że mogę patrzeć na nią również przez pryzmat żywności zgłaszanej do oceny – mówi Mirek Drewniak, gastronom i współzałożyciel Klubu […]

Czytaj dalej

XXIV audyt przeszedł do historii

26 kwietnia 2017

Odpowiedni smak i wygląd, cena adekwatna do jakości oraz tzw. polski akcent – to cechy produktów spożywczych nagrodzonych certyfikatami programu „Doceń polskie”. Przejrzyste i niezmienne od lat zasady przyznawania tych znaków jakości powodują, że inicjatywa propagująca rodzimą żywność cieszy się zainteresowaniem konsumentów i producentów. W Sosnowcu odbyła się właśnie druga w tym roku, a zarazem […]

Czytaj dalej

Podsumowujemy XXIII audyt żywności

7 lutego 2017

Prawie 600 km musiał pokonać jeden z produktów zgłoszonych do udziału w XXIII atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Podczas certyfikacji zorganizowanej 1 lutego w Sosnowcu eksperci ocenili wyroby z oferty niemal 80 firm. Najliczniejszą reprezentację miało woj. mazowieckie, a co ósmy wytwórca jest z branży mięsnej.

Czytaj dalej

Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” o sytuacji branży spożywczej

7 listopada 2016

Jeśli jakość polskiej żywności oceniamy na podstawie produktów biorących udział w programie „Doceń polskie”, możemy być więcej niż zadowoleni. Świadomość konsumentów rośnie, a w odpowiedzi na ich potrzeby przedstawiciele polskiego sektora FMCG przygotowują coraz ciekawsze wyroby – to konkluzje z przeprowadzonego 27 października br. audytu artykułów spożywczych. Specjaliści po raz dwudziesty drugi decydowali, które ze […]

Czytaj dalej

XXI audyt żywności. Optymistyczne wnioski ekspertów z branży spożywczej

1 sierpnia 2016

Polscy producenci oferują żywność wysokiej jakości – tak najkrócej można podsumować niedawny audyt zorganizowany w ramach programu „Doceń polskie”. Dwudziesta pierwsza certyfikacja artykułów spożywczych odzwierciedliła także różnorodność produktów rodzimych firm. To bardzo dobra wiadomość dla konsumentów, a jednocześnie bodziec do odkrywania bogactwa krajowego sektora spożywczego. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień polskiej żywności, przypadający […]

Czytaj dalej

W jakim kierunku zmierza branża spożywcza? Jubileuszowa certyfikacja artykułów spożywczych programu promocyjnego „Doceń polskie”

6 maja 2016

Mija pięć lat od pierwszej certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach programu „Doceń polskie”. Podczas dwudziestego audytu, który odbył się 27 kwietnia br. w Czeladzi, członkowie Loży Ekspertów ocenili niemal 170 artykułów z asortymentu 75 firm. Jubileuszowa atestacja produktów spożywczych była także pretekstem do rozmowy o tym jak zmieniła się branża spożywcza i w jakim zmierza […]

Czytaj dalej

XIX audyt żywności. Nowoczesne trendy można pogodzić z poszanowaniem tradycji

4 lutego 2016

Produkty biorące udział w audytach żywności organizowanych w ramach programu „Doceń polskie” są odzwierciedleniem sytuacji branży oraz stylu życia konsumentów. Nie inaczej było podczas styczniowej certyfikacji wyrobów spożywczych, podczas której członkowie Loży Ekspertów programu propagującego polską żywność oceniali zarówno tradycyjne wyroby, jak i nowoczesne propozycje wytwórców z branży spożywczej. Wszystkie artykuły podlegały tym samym kryteriom […]

Czytaj dalej

XVIII audyt żywności przeszedł do historii

29 października 2015

Ponad 200 wyrobów spożywczych wzięło udział w audycie żywności zorganizowanym 28 października br. w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wśród nich znalazły się m.in. pieczywo, wędliny, słodycze, nabiał, dania gotowe, przekąski i napoje. Każdy produkt został indywidualnie sprawdzony, po czym otrzymał od członków Loży Ekspertów noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. […]

Czytaj dalej

Rekordowy XVII audyt żywności starającej się o zdobycie godła „Doceń polskie”

31 lipca 2015

W XVII audycie żywności organizowanym w ramach programu „Doceń polskie” wzięło udział ponad 200 produktów z asortymentu rekordowo wysokiej liczby 81 firm. Specjaliści z branży spożywczej ocenili indywidualnie każdy artykuł żywnościowy i przyznali mu noty w trzech kategoriach. Trwa podliczanie punktów, ale już teraz można stwierdzić, że lipcowa atestacja to kolejny dowód wysokiej jakości polskich […]

Czytaj dalej

Firmy chcą promować swoje wyroby za pomocą certyfikatów jakości

17 lutego 2015

29 kwietnia eksperci z branży spożywczej ocenili ponad 200 wyrobów ubiegających się o zdobycie prestiżowego godła „Doceń polskie”. Trwa liczenie punktów przyznanych przez jurorów, ale pierwsze wnioski z audytu są bardzo pozytywne. Żywność prezentuje coraz wyższy poziom, a propozycje wytwórców są ciekawe i bardzo różnorodne. Na rynku nie brak jednak produktów wymagających dopracowania, stąd odpowiednia […]

Czytaj dalej

Program ”Doceń polskie”. XV audyt żywności w liczbach

29 stycznia 2015

28 stycznia w Krakowie odbyła się XV certyfikacja żywności przeprowadzona w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Trwa zliczanie punktów, które eksperci przyznali żywności za smak, wygląd i stosunek jej jakości do ceny. Noty wystawione przez członków Loży Ekspertów decydują o tym, które ze zgłoszonych wyrobów zdobędą certyfikat „Doceń polskie”.

Czytaj dalej

XIV audyt: oceny przyznane, trwa liczenie punktów

23 października 2014

Dnia 22.10.2014 odbył się czternasty już audyt żywności biorącej udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Pięcioosobowa Loża Ekspertów przyznała oceny produktom spożywczym z oferty ponad 60 wytwórców.

Czytaj dalej

XIII audyt programu ”Doceń polskie”: o certyfikat starało się blisko 130 wyrobów

11 lipca 2014

Niemal 130 produktów spożywczych różnego typu wzięło udział w XIII certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach programu ”Doceń polskie”. W audycie, który odbył się 9 lipca w Krakowie uczestniczyły artykuły spożywcze ponad 60 firm z całego kraju. Loża Ekspertów programu oceniła produkty, przyznając im punkty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Godło ”Doceń polskie” […]

Czytaj dalej

Eksperci dwunasty raz oceniali rodzimą żywność

5 maja 2014

30 kwietnia w Krakowie miała miejsce XII certyfikacja żywności zorganizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ”Doceń polskie”. Do audytu przystąpiła rekordowa liczba firm – jurorzy zasiadający w Loży Ekspertów ocenili wyroby ponad 60 wytwórców. Trwa podliczanie punktów przyznanych artykułom spożywczym. Te, które zostały wysoko ocenione przez ekspertów, zdobędą prestiżowy certyfikat ”Doceń polskie”.

Czytaj dalej

Eksperci obradowali jedenasty raz

30 stycznia 2014

Producenci żywność mogą „jedynie” naśladować naturę. Niedawna certyfikacja produktów spożywczych biorących udział w programie „Doceń polskie” udowadnia jednak, że w naszym kraju nie brakuje firm potrafiących doskonale wykorzystać dary natury. Loża Ekspertów programu oceniła wszystkie wyroby biorące udział w styczniowym audycie i wyróżniła te z nich, które cechują się najwyższą jakością. Wniosek jest tylko jeden […]

Czytaj dalej

Dziesiąty raz doceniono polską żywność

31 października 2013

Jakie produkty mogą stanowić kulinarną wizytówkę naszego kraju? Które rodzime potrawy cieszą się szczególną popularnością wśród zagranicznych gości odwiedzających Polskę? Na te i inne pytania dotyczące żywności odpowiadali eksperci programu „Doceń polskie” tuż po X audycie produktów spożywczych przeprowadzonym w ramach tego przedsięwzięcia.

Czytaj dalej

Polska żywność ponownie doceniona

11 lipca 2013

10 lipca w Krakowie miał miejsce IX audyt produktów spożywczych biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Tego dnia eksperci oceniali zgłoszone wyroby i decydowali, które z nich powinny zostać wyróżnione certyfikatem. Spotkanie ekspertów było także okazją do wymiany doświadczeń i opinii na temat naszej kuchni i sposobu odżywiania się Polaków.

Czytaj dalej

Program „Doceń polskie”: za nami ósmy audyt

26 kwietnia 2013

24 kwietnia odbył się VIII audyt artykułów spożywczych biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Producenci z całej Polski zgłosili do oceny ponad 100 wyrobów. W certyfikacji uczestniczyły także produkty powtórnie ubiegające się o wyróżnienie.

Czytaj dalej

Siódma certyfikacja żywności przeprowadzona w ramach programu „Doceń polskie”

25 stycznia 2013

Wyroby marek własnych prezentują coraz wyższy poziom, z polskiego nabiału możemy być naprawdę dumni, a jakość produktów zgłaszanych do certyfikacji stale się poprawia – tak eksperci Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”podsumowali przeprowadzoną niedawno certyfikację żywności. 23 stycznia odbył się siódmy już audyt produktów ubiegających się o zdobycie godła „Doceń polskie”. Przekonaj się jakie grupy wyrobów […]

Czytaj dalej

Eksperci po raz szósty przyznali certyfikaty „Doceń polskie”

5 września 2012

4 września w Krakowie odbył się VI audyt artykułów spożywczych biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. O godło programu ubiegały się  produkty różnego rodzaju. Pięcioosobowa Loża Ekspertów wybrała te najbardziej wartościowe i przyznała im certyfikaty „Doceń polskie”.

Czytaj dalej

V certyfikacja Programu „Doceń polskie” zakończona

21 maja 2012

16. maja br., w krakowskim hotelu Swing miał miejsce V audyt certyfikacyjny Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. O godło programu ubiegał się szeroki asortyment produktów, m.in. dania gotowe i mrożone, wędliny, nabiał, przetwory owocowe i warzywne, makrony, lody, napoje i słodycze. Do certyfikacji zgłoszono także pomidory, boczniaki i jaja. Warto odnotować, że po raz pierwszy […]

Czytaj dalej

Czwarta certyfikacja w Programie promocyjnym „Doceń polskie” już za nami

7 lutego 2012

1 lutego w krakowskim hotelu Swing miała miejsce IV certyfikacja produktów biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Wędliny, nabiał, dania gotowe, napoje, desery i słodycze, kasze, makarony, mrożonki, sosy i przyprawy – to tylko niektóre przykłady produktów, które ubiegały się o certyfikat „Doceń polskie”.

Czytaj dalej

Trzecia certyfikacja produktów w programie Doceń polskie

7 listopada 2011

W dniu 26 października br. w Hotelu Swing w Krakowie odbyła się trzecia certyfikacja produktów zgłoszonych do udziału w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Głównym celem Programu  jest promocja oraz wsparcie medialne naszych rodzimych wyrobów i ich producentów.Posiadanie znaku promocyjnego  świadczy o najwyższej jakości wyrobów i daje szereg korzyści nie tylko ich producentom, ale również […]

Czytaj dalej

Druga certyfikacja produktów w programie „Doceń polskie”

18 lipca 2011

W dniu 12 lipca br. w Hotelu Swing w Krakowie odbyła się druga certyfikacja produktów zgłoszonych do udziału w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”.Certyfikacje żywności organizowane w ramach programu odbywają się pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a jego celem jest szeroka promocja oraz wsparcie medialne naszych rodzimych wyrobów i ich producentów. Posiadanie […]

Czytaj dalej

Pierwsza certyfikacja Programu promocyjnego „Doceń polskie”

9 kwietnia 2011

Program promocyjny “Doceń polskie” dedykowany jest produktom spożywczym dostępnym na polskim rynku, wyróżniającym się wyjątkowymi walorami smakowymi i jakościowymi. Promując najwyższą jakość ma on na celu wsparcie naszych rodzimych wyrobów i ich producentów.

Czytaj dalej