Warning: Undefined array key "post" in /home/platne/serwer165998/public_html/docenpolskie.pl/wp-content/themes/as4youTheme/parts/postPage.php on line 4

Media lokalne i branżowe o laureatach XI certyfikacji

10 lutego 2014



Media lokalnei branżowe zamieszczają informacje laureatch XI certyfikacji programu "Doceń polskie".



 

Oficjalna strona internetowa gminy Jordanów, portal PowiatSuski24.pl i serwis Podbabiogorze.info.pl opublikowały informację o przyznaniu certyfikatów programu „Doceń polskie” wyrobom Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Kazimierz Medes.  Mieszcząca się w Naprawie (gmina Jordanów, powiat suski) firma może pochwalić się zdobyciem trzech certyfikatów i dwóch tytułów TOP PRODUKT. Wyróżnione przez Lożę Ekspertów wyroby to: Schab pieczony, Schab kresowy i Szynka wiejska.

O sukcesie firmy Produkty Mleczarskie Agnieszka i Marcin Bielec ze wsi Aulakowszczyzna (gmina Korycin) informują zaś portale iSokółka.pl, WrotaPodlasia.pl i Podlaskie.StrefaBiznesu.pl.
Ser Koryciński „Swojski” świeży oraz Ser Koryciński „Swojski” dojrzały tej wytwórni otrzymały certyfikaty programu i tytuły TOP PRODUKT.

Oficjalna strona Kwidzyna i portal Kwidzyn.NaszeMiasto.pl - między innymi te serwisy internetowe informują o sukcesie Zakładu Piekarniczego s.c. H i R Rochna. Loża Ekspertów przyznała certyfikaty aż czterem chlebom tej kwidzyńskiej piekarni. Przypomnijmy, iż godło „Doceń polskie” otrzymały chleby: żytni 100% (TOP PRODUKT), razowy, bakaliowy oraz chleb bez drożdży.

W trakcie styczniowego audytu Loża Ekspertów przyznała certyfikat i miano TOP PRODUKT także m.in. Ćwikle z chrzanem z oferty Zakładu Produkcyjno-Handlowego „Tadeusz Kozubal”. Artykuły na ten temat można znaleźć na portalach GospodarkaPodkarpacka.pl oraz PodkarpackieSmaki.pl

Artykuły o przyznaniu znaków promocyjnych i tytułów TOP PRODUKT wyrobom SPO „TWÓJ OGRÓD” ze Starachowic zamieściły tygodniki Echo Dnia Świętokrzyskie Echo Starachowickie, Gazeta Starachowicka i Tygodnik Starachowicki. O wyróżnieniu słodkich produktów przetwórni pisze także portal Strefabiznesu.echodnia.eu.
Loża Ekspertów wyróżniła trzy wyroby tego producenta: Konfiturę wiśniową, Dżem truskawkowy i Dżem z mirabelek.

Branżowe portale Lody.com.pl i iLody.com.pl, a także redakcja Gazety Wyborczej Olsztyn opublikowały teksty dotyczące Lodów BOLERO o smaku waniliowym z waflem. Mrożone specjały z asortymentu BOLERO PREMIUM Sp. z o.o. otrzymały godło programu i tytuł TOP PRODUKT. O

Informacje o wyróżnieniu Octu cydrowego oraz Podgrzybka - grzybów leśnych marynowanych (oba wyroby zdobyły tytuł TOP PRODUKT) Gospodarstwa eko-agroturystycznego „BArD” z osady Marianowo w gminie Międzyrzeczmożna można znaleźć na stronie internetowej Gminy Międzyrzecz oraz portalu eMiędzyrzecz.pl

Serwis LubuskieFakty.pl również opublikował informację o nadaniu certyfikatów produktom marki „BArD”, odnotował także sukces Zakładu Przetwórstwa Spożywczego i Handlu Henryk Kuźma ze Sławy (pow. wschowski), którego  Masło sławskie (TOP PRODUKT) oraz Twaróg półtłusty krajanka zostały docenione przez Lożę Ekspertów.