Warning: Undefined array key "post" in /home/platne/serwer165998/public_html/docenpolskie.pl/wp-content/themes/as4youTheme/parts/postPage.php on line 4

Polscy producenci żywności doceniają znak jakości „Doceń polskie”

17 lipca 2019


Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” - pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi - skupia się na propagowaniu wysokiej jakości polskich produktów spożywczych. Program umożliwia zdobycie certyfikatu poświadczającego tę jakość. Pierwsza certyfikacja odbyła się w 2011 roku i od tego czasu organizowana jest regularnie. Z roku na rok, obserwowany jest wyraźny wzrost zainteresowania rodzimych wytwórców wzięciem udziału w przedsięwzięciu, bowiem zgłaszane przez nich specjały poddawane są rzetelnej ocenie Loży Ekspertów, której przewodzi mistrz kuchni, Mirek Drewniak.

- Chcemy, aby produkty wyróżnione certyfikatem jakości produktu „Doceń polskie” kojarzyły się z gwarancją tego co najlepsze. Wierzymy, że polska żywność oraz rodzimi wytwórcy wprowadzają na krajowy rynek wyroby warte uwagi, które zaliczają się do specjałów z najwyższej półki. Z tego też powodu zależy nam, aby docenić produkty ale także wytwórców, którzy stoją za wyjątkowym smakiem i wysoką klasą swoich wyrobów – zaznacza Karolina Szlapańska, organizatorka Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

MAS-AR, Ogródek Dziadunia oraz firma AGROS należą do ogromnego grona laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Przedstawiciele każdego z zakładów doskonale zdają sobie sprawę, iż obecnie konsumenci coraz świadomiej zwracają uwagę na jakość, jak i pochodzenie produktów spożywczych. Dzięki znakowi „Doceń polskie” mają pewność, że produkty prezentują najwyższy poziom, a wytwórcy zaangażowanie w działalność.

Pełna zapowiedź XXXIII certyfikacji znajduje się tutaj: link