Publikacje w mediach na temat laureatów programu „Doceń polskie”

27 września 2019


W ostatnim czasie, w prasie ukazało się kilka ciekawych informacji na temat laureatów programu „Doceń polskie”, jak i samego programu.


Materiał prasowy na temat właściwości warzyw, a w szczególności tych o barwie zielone ukazał się w wielu portalach branżowych oraz w prasie. Jedną z publikacji jest magazyn Raport Rolny. To tam zapoznać można się z cennymi informacjami producenta warzyw oraz laureata programu „Doceń polskie” – firmy PRIMAVEGA.


Z kolei Agro Magazyn Ludzi Przemysłowych zamieścił na swoich łamach podsumowanie lipcowej certyfikacji żywności, która odbył się 31 lipca br. w Sosnowcu. W gazecie Życie Siedleckie ukazał się obszerny wywiad z Markiem Czapskim, prezesem Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Siedlcach. Z okazji XV Regionalnej Wystawie Zwierząt Hodowlanych w Siedlcach rozmawiano o firmie i nowych produktach. Artykuł poświęcony zainicjowanemu przez twórców programu „Doceń polskie” Dniu Polskiej Żywności pojawił się w magazynie Pani Domu. A w gazecie Echo Dnia Świętokrzyskie opublikowano artykuł pt. „Musztarda króluje na stołach…od 2 tys. lat. Dlaczego?”poświęcony Wytwórczej Spółdzielni Pracy Społem w Kielcach.


… i publikacje w portalach internetowych


W ostatnim czasie materiały prasowe na temat Lodów BOLERO ukazały się w takich portalach jak: KierunekSpożywczy.pl oraz Food-Forum.pl. Informacja na temat kiełbas firmy AWEX znalazła się w portalu FirmyMięsne.pl. Kolejno informacje na temat minionej XXXIII certyfikacji żywności opublikowano w portalach: mskip.pl, NaszeMiasto.pl oraz StrefaAgro.pl. Portal NewsGastro.pl zamieścił materiał poświęcony Olejowi Kujawskiemu z okazji Dnia Polskiej Żywności. Ten sam tekst znalazł się w portalu NowoczesnaFarma.pl, gdzie pojawiła się również informacja o właściwościach zielonych warzyw firmy PRIMAVEGAWieleLiter.pl także publikowało tekst o tym dlaczego warto sięgać po zielone warzywa.