Rodzime piekarnie o Tłustym Czwartku
20 lutego 2020
Stare, ludowe porzekadło mówi, że Ci, którzy w Tłusty Czwartek odmówią sobie pączka nie będą mieć szczęścia. Jeżeli jednak dałoby się liczbę zjedzonych słodkich wypieków, przekuć na wspomniane szczęście Polacy byliby zdecydowanie na szczycie, bowiem to właśnie my pochłaniamy tego dnia około 100 milionów pączków! Jak więc do tego szczególnego dnia przygotowują się polskie piekarni i cukiernie?
Piekarnia MIMA, Polskie Piekarnie, Piekarnia Foryś, Piekarnia Czajczyk i Piekarnia Olszyńska opowiedziały Nam jak wyglądają ich działania przed Tłustym Czwartkiem, co specjalnego przygotowują dla swoich odbiorców oraz ile pączków są w stanie tego szczególnego dnia stworzyć.
O tym wszystkim możecie przeczytać w Naszym Centrum Prasowym: link
ale także w branżowych portalach internetowych:
PortalSpożywczy.pl: link
MistrzBranży.pl: link
HurtiDetal.pl: link
WieleLiter.pl: link
ForumFirm.pl: link