Warning: Undefined array key "post" in /home/platne/serwer165998/public_html/docenpolskie.pl/wp-content/themes/as4youTheme/parts/postPage.php on line 4

V certyfikacja Programu „Doceń polskie” zakończona

21 maja 2012


2012 05 21 aktual 007

16. maja br., w krakowskim hotelu Swing miał miejsce V audyt certyfikacyjny Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

O godło programu ubiegał się szeroki asortyment produktów, m.in. dania gotowe i mrożone, wędliny, nabiał, przetwory owocowe i warzywne, makrony, lody, napoje i słodycze.
Do certyfikacji zgłoszono także pomidory, boczniaki i jaja. Warto odnotować, że po raz pierwszy oceniany był produkt gospodarstwa ekologicznego (makaron razowy).

Wszystkie produkty oceniała pięcioosobowa Loża Ekspertów w składzie:
- Mirek Drewniak – Fundacja Klubu Szefów Kuchni, przewodniczący Loży
- Celina Nierodkiewicz – ekspert ds. jakości, sekretarz Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP
- Zbigniew Kurleto – Fundacja Klubu Szefów Kuchni
- Jarosław Kujawa – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
- Katarzyna Salomon – reprezentująca organizatorów programu

W V certyfikacji udział wzięły zarówno znane, ogólnopolskie firmy, jak i małe, rodzinne przedsiębiorstwa.

Nie zabrakło także firm, które są już laureatami programu i do oceny zgłaszają kolejne wyroby. Świadczy to o coraz większej sile znaku „Doceń polskie” i zaufaniu producentów do wiedzy i doświadczenia ekspertów programu.