Warning: Undefined array key "post" in /home/platne/serwer165998/public_html/docenpolskie.pl/wp-content/themes/as4youTheme/parts/postPage.php on line 4

Wielkanoc nieco mniej tradycyjna!

1 kwietnia 2019


Tatar z pstrąga z jabłkiem i ogórkiem, Krem z brokułów z grzankami i pastą feta i wiosenne pierogi z botwiną nijak nie kojarzą nam się z Wielkanocą. Żurek, biała kiełbasa, jaja to dania, które jako pierwsze przychodzą nam na myśl, gdy zbliża się ten świąteczny czas w roku... A może tak postawić na nieco więcej szaleństwa i zainspirować się nietuzinkowymi przepisami laureatów programu „Doceń polskie”?

Nie możemy być jednak aż tak surowi względem wielkanocnych potraw, bowiem święta te cechuje niezwykle urozmaicone menu. W przeciwieństwie chociażby do Bożego Narodzenia, mamy tutaj do czynienia z wieloma ciekawymi daniami. Mimo to, ciągle jednak trudno wyobrazić sobie, aby na stole wielkanocnym zabrakło jajek, białej kiełbasy czy też żurku. Jak to jednak w życiu bywa, warto natomiast, od czasu do czasu, postawić na odważniejsze rozwiązania! Z pomocą przychodzą polscy producenci żywności: Ogródek Dziadunia, PRIMAVEGA, Green Spoon. To właśnie oni proponują nieco inne, pełne wiosennej świeżości, a przede wszystkim przepyszne dania.

Aby poznać przepisy na nietuzinkowe dania na Wielkanoc, zapraszamy do naszego Centrum Prasowego: link