XI audyt za nami
3 lutego 2014
29 stycznia w Krakowie odbył się IX audyt żywności biorącej udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”.
29 stycznia w Krakowie odbył się IX audyt żywności biorącej udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”.
Loża Ekspertów pod przewodnictwem Mirka Drewniaka oceniła wszystkie zgłoszone artykuły spożywcze. Tradycyjnie już, o zdobycie certyfikatu starała się szeroka gama wyrobów.
Eksperci podczas oceny produktów
Tym razem eksperci przyznali punkty m.in. przetworom, miodom, pieczywu, alkoholom, słodyczom, serom, grzybom i makaronom.
Każdy produkt otrzymał noty za smak i wygląd, a także za stosunek jakości do ceny. Za każdy aspekt można dostać maksymalnie 10 punktów.
Artykuły z maksymalnymi notami otrzymują także tytuł TOP PRODUKT. Relacja z certyfikacji jest dostępna w zakładce Press Room.