Warning: Undefined array key "post" in /home/platne/serwer165998/public_html/docenpolskie.pl/wp-content/themes/as4youTheme/parts/postPage.php on line 4

Dobre wędzenie ma znaczenie!

14 listopada 2019


Kiedy nie było lodówek, ludzie wyłącznie suszyli lub wędzili mięso. Wszystko po to, by zbyt szybko się nie zepsuło. Dziś dodatkowo w grę wchodzą wyjątkowe walory smakowe, które wędzone produkty z pewnością posiadają. Na szczególną uwagę zasługują ryby, które przyrządzone w ten sposób sprawdzą się do przygotowania przeróżnych sałatek, past, zakąsek bądź smacznych musów szczególnie w trakcie zbliżających się świąt Bożego Narodzenia.


Charakterystyczny zapach i smak - z pewnością każdy choć raz w życiu próbował wędzonej ryby pod różnymi postaciami. Takie przysmaki idealnie sprawdzą się jako dania główne, szybka przekąska czy też dodatek lub składnik przeróżnych potraw. Niebawem Święta Bożego Narodzenia, a wraz z nimi raj dla smakoszy świątecznych potraw. Jednak bez tej jednej nie wyobrażamy sobie stołu wigilijnego. Mowa oczywiście o rybie pod różnymi postaciami. Być może w tym roku warto postawić na tę niezwykle aromatyczną opcję jaką jest ryba wędzona.


O procesie wędzenie opowie Hanna Cymermann - Kärkkäinen, właścicielka firmy C.K. Fish laureata Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. link