Eksperci po raz szósty ocenili artykuły spożywcze
11 września 2012
04 września 2012 r. odbyła się VI certyfikacja produktów biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”.
O godło programu ubiegały się m.in. mięso i wędliny, wypieki, słodycze (w tym lody), a także przetwory: rybne, warzywne i owocowe. Tradycyjnie już, nie zabrakło wyrobów mlecznych, przypraw oraz napojów (w tym alkoholi). Do oceny zgłoszono również dania gotowe i makarony.
04 września 2012 r. odbyła się VI certyfikacja produktów biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”.
O godło programu ubiegały się m.in. mięso i wędliny, wypieki, słodycze (w tym lody), a także przetwory: rybne, warzywne i owocowe. Tradycyjnie już, nie zabrakło wyrobów mlecznych, przypraw oraz napojów (w tym alkoholi). Do oceny zgłoszono również dania gotowe i makarony.
Wszystkie wyroby zgłoszone do udziału w audycie zostały ocenione przez pięcioosobową Lożę Ekspertów, której przewodniczącym jest Mirek Drewniak.
Wystawiając noty, eksperci biorą pod uwagę kilka czynników, m.in. wygląd i smak produktu, nie bez znaczenia jest także stosunek jakości do ceny wyrobu. Ponadto, członkowie Loży zwracają uwagę na informacje zawarte na opakowaniu.
Produkty, które otrzymały od ekspertów wysokie noty otrzymują Certyfikat „Doceń polskie”. Dodatkowo przyznawany jest tytuł TOP PRODUKT – miano to jest zarezerwowane jest dla artykułów spożywczych, które zdobędą maksymalną liczbę punktów.
Informacje o wyrobach, które zostały uhonorowane godłem programu podczas VI audytu będzie można znaleźć na blogu programu. Zestawienie wszystkich wyróżnionych dotychczas produktów jest dostępne w zakładce „Produkty z Doceń polskie”.