Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze
4 lutego 2019
Powtarzalność produkcji ma w branży spożywczej ogromne znaczenie. Stała, wysoka jakość żywności to jeden z elementów budujących zaufanie konsumentów do wytwórcy. Doskonale zdają sobie z tego sprawę twórcy programu „Doceń polskie”. Godła promocyjne są przyznawane zawsze na 2 lata, ale producent może ubiegać się o recertyfikację nagrodzonych wyrobów. Oceny żywności odbywają się co kwartał, ostatnia z dotychczasowych miała miejsce 30 stycznia br.
Pierwszy w tym roku audyt (a w historii programu „Doceń polskie” - trzydziesty pierwszy) odbył się 30 stycznia w Sosnowcu. Tego dnia członkowie Loży Ekspertów sprawdzili smak, wygląd i stosunek jakości do ceny blisko 140 artykułów spożywczych różnego rodzaju. - Ich punktem wspólnym był tzw. polski akcent, czyli związek łączący żywność z naszym krajem. Do oceny zgłoszono m.in. mięsa, owoce, słodycze, nabiał, miody, ryby, alkohole, oleje, przetwory, dania gotowe, lody, wypieki, makarony, napoje, sosy, czy mąki – wylicza Katarzyna Salomon z Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.
Po szczegółowe informacje na temat minionego audytu zapraszamy do Centrum prasowego: link