Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej
14 lipca 2017
- Do konkursu zgłosili się kucharze z całej Polski, reprezentujący zarówno hotele, jak i restauracje. Cieszę się, że nasza inicjatywa spotkała się z takim zainteresowaniem branży i będziemy mogli wspólnie promować zalety gęsiny. Młodzi ludzie w bardzo kreatywny sposób potraktowali to mięso, a do konkursu podeszli niezwykle ambitnie. Uczestnicy skorzystali z możliwości wyboru dowolnego elementu gęsiej tuszki: przygotowali propozycje z udek, szyjek, piersi oraz podrobów. Co więcej, dobrali także wyszukane i zaskakujące dodatki, nie zapomnieli przy tym o produktach sezonowych (takich jak agrest czy mirabelki). Konkurs zapowiada się więc naprawdę intrygująco! Już nie mogę się doczekać efektów pracy uczestników. Jury z pewnością będzie miało nie lada wyzwanie z ocenieniem konkursowych propozycji - mówi Wiesław Bober: pomysłodawca, a także organizator festiwalu „Gęsina nie tylko na św. Marcina”. Fundator i członek Klubu Szefów Kuchni zasiada również w Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.
Więcej informacji na temat konkursu można znaleźć w tekście dostępnym w zakładce „Centrum Prasowe”.