Warning: Undefined array key "post" in /home/platne/serwer165998/public_html/docenpolskie.pl/wp-content/themes/as4youTheme/parts/postPage.php on line 4

Kuchenne wariacje na temat sera topionego

14 października 2019


Skąd się właściwie wziął ser topiony? Otóż, pierwsze sery topione po raz pierwszy zaczęły się pojawiać w Szwajcarii, dokładnie na początku XX wieku. Stworzenie serów topionych miało stać się rozwiązaniem problemu nadprodukcji serów. Natomiast wyrabianie ich na wielką skalę zapoczątkował koncern braci Graf w 1917 roku. Od tego czasu sery topione to popularny produkt wykorzystywany w domowej kuchni. Ze względu na różną gramaturę i smaki, co z pewnością daje nieograniczone możliwości kulinarne mogą stanowić bazę do przygotowywanie domowych zup i sosów. Ponadto warto je wykorzystywać jako dodatek do sałatek lub gotowanych i pieczonych warzyw oraz mięs m.in. do roladek z bakłażana lub pieczarek z ziołowym pesto.


Nieograniczoną wiedzą na temat serów topionym z pewnością poszczycić może się przedsiębiorstwo Sertop, które oferuje konsumentom tak lokalne produkty - sery smażone, jak i najwyższej jakości serki topione, cechujące się różnymi smakami i gramaturami. - Naszą dewizą jest jakość oraz zadowolenie konsumenta i to właśnie dlatego starannie dobieramy użyte w procesie produkcji surowce oraz dodatki, unikając sztucznych konserwantów - tłumaczy Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop sp. z o.o. dodając jednocześnie, że zakład stara się przeciwdziałać marnowaniu żywności dzięki produkcji serków w różnych opakowaniach, dostosowanych do potrzeb każdego konsumenta.


Po więcej informacji na temat właściwości serów topionych laureata programu, firmy SERTOP zapraszamy do Naszego Centrum Prasowego: link