Kwietniowy audyt przeszedł do historii
26 kwietnia 2018
Blisko 140 różnorodnych artykułów spożywczych zostało poddanych ocenie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie” podczas XXVIII atestacji żywności. Wydarzenie miało miejsce 25 kwietnia br. w Sosnowcu.
Do certyfikacji zakwalifikowane zostały produkty z asortymentu 50 firm z całego kraju. Każda propozycja została sprawdzona indywidualnie przez wszystkich specjalistów zasiadających w Loży Ekspertów. Decyzja o przyznaniu znaku jakości należy wyłącznie do jurorów: godła promocyjne mogą otrzymać tylko wyroby, które otrzymają wysokie noty (minimum 7,5 pkt) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.
Trwa liczenie punktów przyznanych żywności przez Ekspertów. Informacje o nagrodzonych artykułach spożywczych oraz ich wytwórcach będą publikowane na blogu programu.
Przypomnijmy, że kwietniowa atestacja jest drugą w tym roku (certyfikacje są organizowane co kwartał). Pierwsza tegoroczna ocena żywności miała miejsce w styczniu, kolejna odbędzie się w lipcu.