Warning: Undefined array key "post" in /home/platne/serwer165998/public_html/docenpolskie.pl/wp-content/themes/as4youTheme/parts/postPage.php on line 4

Loża Ekspertów obradowała w tym roku po raz pierwszy

6 lutego 2020


Pierwszy w tym roku audyt produktów spożywczych Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” za nami. Przedsięwzięcie to realizowane jest nieprzerwanie od 2011 roku. Od początku istnienia programu honorowy patronat nad certyfikacjami sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. XXXV atestacja odbyła się 5 lutego br. w Sosnowcu. 


Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, wędliny czy produkty wegańskiej – to tylko niektóre spośród wyrobów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXXV atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Jak zaznaczali członkowie jury programu, podczas pierwszej w tym roku certyfikacji sprawdzono specjały prezentujące przede wszystkim nienaganną jakość świadczącą o zaangażowaniu samych producentów żywności oraz wynikającej z tego dbałości o konsumentów. Jury programu zgodnie stwierdziło, że wyraźnie widoczny jest trend inspiracji tradycyjną kuchnią polską. Producenci coraz chętniej korzystają bowiem z regionalnych przepisów dostosowując je do współczesnych propozycji kulinarnych.


Pełna relacja z wydarzenia już niebawem.