Mąka pszenna idealna
14 lipca 2023
Mąka pszenna jest wszechstronnym i równocześnie jednym z najbardziej popularnych składników kulinarnych wykorzystywanych w kuchniach na całym świecie. Jest niezastąpiona przy wypieku chleba, bułek, bagietek, kruchych ciast, ciasteczek, biszkoptów i babek, ale nie tylko. Doskonale sprawdza się także przy zagęszczaniu sosów, zup i gulaszy. Jednym z jej producentów jest, założony w roku 1991, Zespół Młynów Jelonki – jeden z największych młynów w Polsce. Zakład wyposażony jest w nowoczesne maszyny i urządzenia, a jego ogromnym atutem jest mieszalnia mąk, pozwalająca na uzyskanie wysokiej jakości produktów. Zespół Młynów Jelonki dostarcza swoje produkty zarówno na rynek krajowy, jak i zagraniczny, a jego odbiorcami są piekarnie, makaroniarnie, zakłady cukiernicze, hurtownie spożywcze, sklepy sieciowe oraz mieszalnie pasz i indywidualni rolnicy. W ofercie przedsiębiorstwa znaleźć można nie tylko typowe mąki pszenne i żytnie, ale także mąki specjalistyczne produkowane na indywidualne zamówienie odbiorcy.
Interchemall Zespół Młynów Jelonki Sp. z o. o. weźmie udział w 47. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas atestacji eksperci programu ocenią dwie propozycje tego producenta: Mąkę pszenną typ 450 Tortowa Pasja - idealną na biszkopty i babki oraz Mąkę pszenną typ 500 Kurpiowską - uniwersalną i niezastąpioną w kuchni. Produkty te ubiegają się o odnowienie licencji „Doceń polskie”.
Więcej informacji na temat firmy Interchemall Zespół Młynów Jelonki Jelonki Sp. z o. o. znaleźć można na stronie internetowej http://zmjelonki.pl/