Olej Kujawski na Dzień Polskiej Żywności

22 lipca 2019


- Na „święto” można patrzeć z pewnym przymrużeniem oka, nie zmienia to jednak faktu, że w ciągu tych kilku lat spotkało się z bardzo pozytywnymi reakcjami ze strony mediów, producentów, restauracji, hoteli, sklepów i samych konsumentów. Dla niektórych z nich to podróż w czasie do smaków dzieciństwa, dla innych - okazja, by eksperymentować z klasyką. W poprzednich latach restauracje przygotowywały specjalne menu, media zachęcały do rozmowy o tradycyjnych daniach, a producenci organizowali konkursy, plebiscyty i degustacje. Dzień polskiej żywności to dobra okazja, by poszukać nowych kulinarnych inspiracji, sięgnąć po produkt, którego jeszcze w kuchni nie stosowaliśmy lub podjąć wyzwanie i zmierzyć się z konkretnym przepisem kulinarnym na polskie danie. Możliwości jest bardzo wiele, bo w sierpniu mamy do dyspozycji gamę świeżych owoców i warzyw, a na horyzoncie są już dożynki, czyli święta zbiorów, które też są okazją, by docenić pracę rolników – informuje Marek Bielski, twórca programu „Doceń polskie”.

Świętuj z Olejem Kujawskim
Zakłady Tłuszczowe KRUSZWICA to przedsiębiorstwo, które regularnie przystępuje do certyfikacji żywności organizowanych w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. W asortymencie firmy znajduje się aż 14 nagrodzonych olejów marki Kujawski! Wiele z nich laury programy otrzymały więcej niż jeden raz. Dlatego też, w związku ze zbliżającym się Dniem Polskiej Żywności warto zapoznać się z proponowanymi przez producenta daniami,
których składnikami są właśnie nagrodzone laurami programu „Doceń polskie” Oleje Kujawski!

Więcej informacji znajduje się tutaj: link