Olej rzepakowy sprzyja witalności
22 marca 2019
- Niezliczoną ilość razy przyglądaliśmy się z zachwytem żółtym polom rzepaku. Ta szlachetna roślina dumnie prezentuje swoje piękne kwiaty, z których powstają niezwykle cenne składniki i odżywcze ziarno. Z tego podwójnie uszlachetnionego ziarna („00” czyli o śladowej ilości zawartości kwasu erukowego) metodą tłoczenia „na zimno” pozyskujemy olej o wielu naturalnych składnikach, niezbędnych dla naszego organizmu – tłumaczą przedstawiciele firmy ACS Sp. z o.o. producenta olejów pod marką Oliwia Kaszubska, którzy przedstawiają przepis na pieczone żeberka!
Potrawy przygotowywane w związku ze zbliżającą się Wielkanocą mogą stać się nie lada wyzwaniem! Tym bardziej, że święta następują po okresie Wielkiego Postu, w związku z tym przygotowane specjały zjadamy z podwójnym smakiem. Niewielu zdaje sobie jednak sprawę z tego, jak ważnym elementem potraw może stać się olej rzepakowy tłoczony na zimno...O jego doskonałych właściwościach smakowych lecz przede wszystkim zdrowotnych opowiadają przedstawiciele marki Oliwia Kaszubska, producenta wspomnianego oleju.
Więcej informacji w naszym Centrum Prasowym: link