Październikowy audyt przeszedł do historii

25 października 2018


Za nami czwarta z tegorocznych atestacji żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Certyfikacja miała miejsce 24 października w Sosnowcu. Przypomnijmy: poprzednie oceny artykułów spożywczych odbyły się w styczniu, kwietniu oraz lipcu.


Tym razem specjaliści z branży spożywczej sprawdzili smak, wygląd i stosunek jakości do ceny niemal 160 wyrobów. Każda propozycja została oceniona indywidualnie przez wszystkich członków Loży Ekspertów. Tradycyjnie już, obradom komisji przewodniczył Mirek Drewniak, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni. Do atestacji zakwalifikowane zostały m.in. mięsa i wędliny, wypieki, słodycze, nabiał, oleje, napoje, alkohole, dania gotowe, miody, makarony, przekąski, produkty zbożowe oraz lody. Więcej informacji na temat wydarzenia dostarcza tekst dostępny tutaj.


Informacje o nagrodzonych produktach będą dostępne na blogu programu.