Polscy producenci żywności przygotowują się do XXXV certyfikacji żywności
20 stycznia 2020
Mniej niż miesiąc – tyle czasu pozostało do pierwszego w tym roku audytu żywności, a firmy gremialnie potwierdzają swoje uczestnictwo w XXXV certyfikacji programu „Doceń polskie”. Jak przed każdym z czterech organizowanych w ciągu roku audytów, także i tym razem zgłoszenia napływają z całego kraju. Producenci ubiegają się o zdobycie znaków za różnorodne wyroby, m.in. nabiał, mięso, napoje, słodycze, wypieki i dania gotowe. Znaczna liczba kandydatów ubiega się o uzyskanie certyfikatu za kolejne produkty bądź zgłasza wyroby, które zostały już nagrodzone w ramach programu „Doceń polskie”.
- Udział w certyfikacja żywności jest zupełnie bezpłatny. Sam program ma otwarty charakter i dedykowany jest wszystkim producentom bez względu na zakres działalności, czy też generowane obroty - podkreśla Karolina Szlapańska, organizatorka Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Regulamin programu i formularze zgłoszeniowe można pobrać bezpośrednio ze strony internetowej www.docenpolskie.pl, z zakładki „Program”.
Pełną zapowiedź 35. certyfikacji żywności znaleźć można w Naszym Centrum Prasowym: link