Warning: Undefined array key "post" in /home/platne/serwer165998/public_html/docenpolskie.pl/wp-content/themes/as4youTheme/parts/postPage.php on line 4

Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”. Polscy producenci żywności świadomi korzyści z posiadania certyfikatu jakości!

28 lutego 2019


- Korzyści są ogromne i wpływają na nasz wizerunek. Mamy się czym pochwalić, zostaliśmy docenieni przez grono niezależnych ekspertów. Posiadanie takiego znaku wpływa pozytywnie na odbiór nagrodzonego produktu ponieważ jest potwierdzeniem jego wysokiej jakości. Znak wykorzystujemy w materiałach marketingowych, na stronie internetowej oraz w komunikacji z naszymi klientami i kontrahentami - tłumaczy przedstawiciel firmy z Baćkowic RATOS-NATURA laureata programu „Doceń polskie”, który zdecydował się na ponowny udział w certyfikacji. Należący do asortymentu firmy Miód wielokwiatowy dwukrotnie już nagrodzony został certyfikatem jakości produktu „Doceń polskie” oraz zaszczytnym tytułem TOP PRODUKT.


Na podobny krok zdecydowały się jeszcze m.in. firmy: SEDAR, Przedsiębiorstwo Produkcji Spożywczej Frykas Sp. z o.o. oraz OSM WART-MILK. Co nimi kieruje i jakie korzyści czekają na polskich wytwórców po zdobyciu certyfikatu jakości produktu „Doceń polskie? O tym niżej.

- Polscy producenci coraz świadomiej korzystają z możliwości jakie daje znak „Doceń polskie”. Początkowo zgłaszali swój udział na zasadzie eksperymentu. Obecnie działania te są przemyślane, a nasi rodzimi wytwórcy wiedzą, że laury „Doceń polskie” to szeroki wachlarz korzyści wpływających na promocję ich specjałów, jak i firmy – tłumaczy Karolina Szlapańska, organizatorka Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.


Celem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” jest propagowanie wysokiej jakości rodzimych produktów oraz ich wytwórców. Ich oceną zajmują się specjaliści zawodowo zajmujący się żywnością i technologią żywienia – tworzący Lożę Ekspertów. Wspomnieć też należy, że przewodniczącym jury jest mistrz kuchni, Mirek Drewniak.


Więcej informacji tutaj: link