Warning: Undefined array key "post" in /home/platne/serwer165998/public_html/docenpolskie.pl/wp-content/themes/as4youTheme/parts/postPage.php on line 4

Smakosze to kochają

14 lipca 2023


Masło klarowane produkowane przez firmę Sobik wyróżnia się złotym kolorem i oryginalnym słodkawym oraz maślanym smakiem i zapachem. Ten w 99,8% naturalny tłuszcz mleczny, powstaje w tradycyjnym procesie klarowania, czyli usuwania z masła wody i białka. Idealnie sprawdzi się w każdej kuchni – podczas smażenia mięsa, ryb, dań mącznych, a także gotowania i pieczenia ciast. Można dodawać go również do sosów, zup i innych dań, aby podkreślić ich smak i zapewnić gładką konsystencję. Nadaje wyjątkowego aromatu każdemu daniu. Wszystko to sprawia, że jest wszechstronnym składnikiem kulinarnym.

Już niebawem – w dniu 26 lipca br. walory Masła klarowanego Sobik poznają członkowie komisji 47. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Eksperci ocenią jego smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości. Produkt ten ubiega się o odnowienie licencji programu.
W ofercie skoczowskiej firmy Sobik, specjalizującej się w produkcji wyrobów nabiałowych znaleźć można również mixy, smaksełka - z cebulą, czosnkiem, szczypiorkiem), serki - białe, wędzone, puszyste ,śmietankowe z ziołami, czosnkiem oraz wędzoną papryką. Niezmiennie dużym powodzeniem cieszy się również masło z dodatkiem soli morskiej. Smakosze pokochali także nowości firmy - Serki na chlebuś.

Więcej informacji na temat firmy Sobik i jej produktów znaleźć można na stronie internetowej https://www.sobik.com.pl/