Tajemnica smaku
19 lipca 2023
Masarnia Staropolska Strzecha prowadzi produkcję wyrobów tradycyjnych, tworzonych z pasją i szacunkiem do staropolskich tradycji wędliniarskich. Od początku istnienia stawia na jakość, wydobywając z każdego wyrobu to, co najlepsze. Swoim klientom oferuje wszystkie najpopularniejsze wyroby tradycyjne, a jednym z jej flagowych produktów są wędzonki. W czym tkwi sekret ich wyjątkowego smaku? Jak wyjaśniają przedstawiciele Masarni – Do przygotowywania wędliniarskich specjałów używamy wyłącznie mięsa najwyższej jakości. Wszystkie nasze wędzonki doprawiamy naturalnymi przyprawami. Nie przesadzamy z ich ilością, zależy nam bowiem na zachowaniu naturalnego smaku i aromatu wyrobów tradycyjnych. To właśnie dary lasu, ziemi, polskich pól i lata naszych doświadczeń razem tworzą kompozycję, będącą w stanie zamienić kawałek surowego mięsa w królewskie danie. Oprócz wędzonek Masarnia Staropolska Strzecha zajmuje się także produkcją różnego rodzaju kiełbas. W jej ofercie znajdują się zarówno tradycyjne kiełbasy, jak i kabanosy czy paróweczki. Producent proponuje również wyroby podrobowe, w tym kaszanki, salceson czy pasztetową.
Już niebawem – w dniu 26 lipca członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” ocenią dwie propozycje Staropolskiej Strzechy - Kiełbasę rycerską - wędzoną, parzoną, wyprodukowaną z drobnych mięśni szynki wieprzowej oraz Polędwicę staropolską - produkowaną z najwyższej jakości schabu wieprzowego, wędzoną, soczystą i delikatną. Specjały te ubiegają się o odnowienie licencji „Doceń polskie”.
Więcej informacji na temat Staropolskiej Strzechy i jej pełnej oferty prezentujemy na stronie znaleźć można pod adresem www.staropolskastrzecha.pl