Tradycja i nowoczesność
25 lipca 2023
Krupniok śląski z kaszy gryczanej weźmie udział w 47 certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Jego producentem jest firma Getrom – rodzinne przedsiębiorstwo z Mysłowic, założone w 1992 roku i oferujące tak bardzo lubiane przez konsumentów tradycyjne, śląskie specjały. Powstające w zakładzie wędliny i wyroby podrobowe wytwarzane są w oparciu o stare, sprawdzone polskie receptury polskie, ale także regionalne – przede wszystkim śląskie. Oferta producenta jest bardzo bogata. Można znaleźć w niej wędzonki – między innymi szynki, boczek, boczek cygański, wędliny – kiełbasę śląską, toruńską, czosnkową, drobiową oraz parówki śląskie, winierki i frankfurterki. Asortyment mysłowickiej firmy wzbogacają ponadto wyroby podrobowe – krupniok, żymlok, salceson i pasztetowa.
Warto wspomnieć, że dzięki inwestycjom i modernizacjom, zakład jest bardzo dobrze wyposażony. A swój sukces zawdzięcza umiejętnemu połączeniu tradycji i nowinek technicznych, a także systematycznym badaniom laboratoryjnym i wykwalifikowanej załodze.
Więcej informacji na temat Zakładu Mięsnego Getrom i jego oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://getrom.pl/