Tradycyjne receptury – świetny smak
14 lipca 2023
Barszcz biały jest tradycyjnym daniem kuchni polskiej i wschodnioeuropejskiej. Zupa ta wyróżnia charakterystyczną białą barwą i kwaśnym smakiem, uzyskiwanym dzięki dodatkowi najważniejszego składnika – zakwasu. Tradycyjnie wytwarza się go z wody i mąki żytniej, poddawanej fermentacji przez kilka dni. Barszcz biały doskonale smakuje z białą kiełbasą, boczkiem lub ugotowanym mięsem wieprzowym oraz jajkami na twardo. Jednym z producentów tego specjału jest firma Bronowscy Czernichów oferująca swoim klientom bogatą ofertę smakowitych propozycji.
Kupujący mogą znaleźć tu między innymi chleby zwykłe, ziołowe, z dodatkiem ziaren i bakalii, bułki, francuzy, bagietki, tosty, rogale, drożdżówki, precle i bułki maślane. Wypiekane są one wyłącznie na uzyskiwanym metodą wielofazową, naturalnym kwasie chlebowym. Gwarantuje to otrzymanie wysokiej jakości tradycyjnego wiejskiego chleba oraz innych gatunków pieczywa. Czernichowska firma oferuje też słodkości - ciastka, ciasta deserowe, torty, babki, keksy, strudle, pączki i ciasta francuskie.
Barszcz biały weźmie udział w 47. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Produkt ten ubiega się o odnowienie licencji programu.
Więcej informacji na temat firmy Bronowscy Czernichów i jej produktów znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://www.piekarniaczernichow.pl/