Warning: Undefined array key "post" in /home/platne/serwer165998/public_html/docenpolskie.pl/wp-content/themes/as4youTheme/parts/postPage.php on line 4

Tradycyjne serowarstwo na nowo

14 lipca 2023


Serowarnia Golęczewo narodziła się z zamiłowania do prawdziwych smaków i ogromnego szacunku do tradycji. To miejsce, w którym historia styka się z nowoczesnością - firma prowadzi bowiem w nowoczesnym obiekcie produkcję wyrobów z mleka w oparciu o tradycyjne techniki. Mleko do produkcji pozyskiwane jest u lokalnych producentów, dzięki czemu surowiec, z którego wytwarzane są golęczewskie sery jest zawsze świeży i naturalny. W Golęczewie ręcznie produkuje się prawdziwe sery, a receptury i metody inspirowane są latami doświadczeń serowarskiego rzemiosła. Jak podkreślają przedstawiciele firmy - Koncepcja naszego zakładu i zaplanowane procesy pozwalają nam na wytwarzanie w tradycyjny sposób praktycznie każdego wyroby mleczarskiego - od naturalnego gęstego jogurtu, bez zagęstników i dodatków mleka w proszku bądź białek, sera solankowego typu śródziemnomorskiego, serów dogrzewanych, serków krótko dojrzewających z porostem szlachetnej pleśni, serka zwarowego typu ricotta do serów pielęgnowanych o różnym stopniu dojrzałości i innych w zależności od oczekiwań i sugestii konsumentów.

Serowarnia Golęczewo weźmie udział w 47. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów ocenią jedną z jej propozycji -  Ser dojrzewający GOLD z Golęczewa.  

Więcej informacji na temat Serowarni Golęczewo i jej oferty znaleźć można na stronie internetowej https://serowarniagoleczewo.pl/