Uwielbiane przez klientów i doceniane przez specjalistów
18 lipca 2023
Mąka pszenna luksusowa T-550 oraz Mąka pszenna tortowa T - 450 z oferty firmy Młynomag wezmą udział w 47. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Co warto o nich wiedzieć? Mąki te są szeroko wykorzystywane w kuchni do wypieku ciast, ciastek, babek, muffinek, a także do panierowania mięs czy warzyw. Mąka pszenna tortowa jest bardzo delikatna i lekka, o bardzo drobno zmielonej strukturze. Charakteryzuje się niskim poziomem białka i glutenu, co sprawia, że jest idealna do przygotowywania delikatnych ciast, takich jak biszkopty czy babki. Dzięki swojej konsystencji ciasta wypiekane z użyciem tej mąki są puszyste i miękkie. Mąka pszenna luksusowa ma nieco wyższy poziom białka i glutenu w porównaniu do mąki tortowej. Jest doskonała do wypieku różnych rodzajów pieczywa, bułek, ciastek, ciast kruchych i innych wyrobów cukierniczych. Jej struktura i elastyczność pozwalają na uzyskanie dobrze wyrastających wypieków o gładkiej i jednolitej strukturze.
Młynomag słynie z doskonałych, wysokiej jakości mąk wytwarzanych w młynie o tradycjach sięgających XIV wieku. Swoim klientom oferuje wiele rodzajów mąki paczkowanych do użytku domowego oraz piekarniczych - do użytku profesjonalnego. Jak podkreślają przedstawiciele firmy – Nasze mąki są starannie przygotowane pod potrzeby klienta i wyróżnia je 100% regionalnego pochodzenia i 100% doskonałej młynarskiej tradycji. Ich wyjątkowe walory sprawiają, że są uwielbiane przez klientów i doceniane przez specjalistów. Mąka pszenna luksusowa T-550 oraz Mąka pszenna tortowa T – 450 ubiegają się o odnowienie licencji programu „Doceń polskie”.
Więcej informacji na temat firmy Młynomag i jej oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://mlynomag.pl/