Warto jeść jaja
14 lipca 2023
Jajka mają swoje stałe miejsce na naszej diecie od zawsze. W pełni zasłużenie! Są bowiem jednym z najbardziej wartościowych i wszechstronnych pokarmów dostępnych dla człowieka. Wyróżnia je wysoka wartość odżywcza - są bogate między innymi w wysokiej jakości białko, witaminy oraz minerały. Stanowią również doskonałe źródło kwasów tłuszczowych omega-3 i i białka pochodzenia zwierzęcego. Są przy tym łatwe do przygotowania na wiele sposobów. Smakują doskonale gotowane na twardo, na miękko, sadzone, podawane jako jajecznica czy omlety. Są także niezastąpiony składnikiem w wielu daniach, od sałatek po ciasta i dania główne. Możliwości ich wykorzystania w kuchni jest wręcz nieskończenie wiele…
Jednym z producentów jaj jest Gospodarstwo Rolne - Ferma Drobiu Gabrieli i Adama Lutostańskich - niewielkie, rodzinne gospodarstwo od 1963 roku specjalizujące się w produkcji jaj konsumpcyjnych. Tajemnicą dobrej jakości wytwarzanych w nim jaj jest pełnowartościowe żywienie zwierząt, karmionych naturalną paszą wytwarzaną z ziarna zbóż pochodzącego z własnych upraw.
Gospodarstwo Rolne - Ferma Drobiu Gabrieli i Adama Lutostańskich weźmie udział w 47. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas atestacji punkty za smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości otrzymają Jaja konsumpcyjne kurze z oferty przedsiębiorstwa. Produkt ten ubiega się o odnowienie licencji „Doceń polskie”.