Warning: Undefined array key "post" in /home/platne/serwer165998/public_html/docenpolskie.pl/wp-content/themes/as4youTheme/parts/postPage.php on line 4

Warto jeść jaja

14 lipca 2023


Jajka mają swoje stałe miejsce na naszej diecie od zawsze. W pełni zasłużenie! Są bowiem jednym z najbardziej wartościowych i wszechstronnych pokarmów dostępnych dla człowieka. Wyróżnia je wysoka wartość odżywcza - są bogate między innymi w wysokiej jakości białko, witaminy oraz minerały. Stanowią również doskonałe źródło kwasów tłuszczowych omega-3 i i białka pochodzenia zwierzęcego. Są przy tym łatwe do przygotowania na wiele sposobów. Smakują doskonale gotowane na twardo, na miękko, sadzone, podawane jako jajecznica czy omlety. Są także niezastąpiony składnikiem w wielu daniach, od sałatek po ciasta i dania główne. Możliwości ich wykorzystania w kuchni jest wręcz nieskończenie wiele…

Jednym z producentów jaj jest Gospodarstwo Rolne - Ferma Drobiu Gabrieli i Adama Lutostańskich - niewielkie, rodzinne gospodarstwo od 1963 roku specjalizujące się w produkcji jaj konsumpcyjnych. Tajemnicą dobrej jakości wytwarzanych w nim jaj  jest pełnowartościowe żywienie zwierząt, karmionych naturalną paszą wytwarzaną z ziarna zbóż pochodzącego z własnych upraw.

Gospodarstwo Rolne - Ferma Drobiu Gabrieli i Adama Lutostańskich weźmie udział w 47. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas atestacji punkty za smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości otrzymają Jaja konsumpcyjne kurze z oferty przedsiębiorstwa. Produkt ten ubiega się o odnowienie licencji „Doceń polskie”.