XXII obrady Loży Ekspertów
18 października 2016
Od 2011 roku specjaliści z branży spożywczej spotykają się co kwartał, aby ocenić żywność polskich producentów.
Od 2011 roku specjaliści z branży spożywczej spotykają się co kwartał, aby ocenić żywność polskich producentów. Artykuły najwyższej jakości są przez nich nagradzane certyfikatami „Doceń polskie” i tytułami TOP PRODUKT. Najbliższy audyt odbędzie się 27 października w Sosnowcu. Swój udział w wydarzeniu już potwierdzili wytwórcy z całej Polski, a przyjmowanie zgłoszeń nadal trwa.
To będzie XXII certyfikacja produktów spożywczych w historii Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Przedsięwzięcie propagujące rodzimą żywność najwyższej jakości i wspierające ich wytwórców jest realizowane od 2011 roku. Od samego początku funkcjonowania programu, certyfikacje żywności odbywają się pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Więcej informacji na temat atestacji żywności dostarcza informacja prasowa dostępne w zakładce „Press Room”