XXXII certyfikacja za nami!
16 maja 2019
Drugi w tym roku audyt produktów spożywczych za nami! Dokładnie 15 maja, w Hotelu Centrum w Sosnowcu, Loża Ekspertów programu "Doceń polskie" oceniła ponad 170 produktów z asortymentu 72 polskich firm. Jak objaśnili na koniec członkowie jury pod przewodnictwem mistrza kuchni, Mirka Drewnika, zgłoszone do udziału wyroby cechowała niezwykle wysoka jakość połączona z przystępnymi cenami.
Zasady oceniania wyrobów i przyznawania znaków jakości „Doceń polskie” pozostają niezmienne. Do atestacji kwalifikowane są wyłącznie wyroby z tzw. polskim akcentem. Członkowie jury wystawiają im noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Wyróżnienia są przyznawane wyłącznie artykułom, które otrzymają wysoką liczbę punktów (minimum 7,5 pkt.).
Obszerna relacja z wydarzenia już wkrótce!