Już niebawem kolejna szansa na zdobycie Godła „Doceń polskie”!

17 sierpnia 2022


Polacy chcą jeść zdrowo i smacznie i właśnie takich wyrobów szukają najczęściej na półkach sklepowych. Są wymagający, świadomi, cenią tradycję, zwracają ogromną uwagę na pochodzenie produktów, dokonują przemyślanych zakupów i ufają opiniom specjalistów. Jak zatem zachęcić klientów do zakupu podkreślając wysoką jakość i polskie pochodzenie swojej oferty? Doskonałą wskazówką, mogącą pomóc konsumentom w wyborze odpowiednich asortymentów może być umieszczenie na opakowaniu znaku jakości „Doceń polskie”. Ten program promocyjny o zasięgu ogólnopolskim już od przeszło dziesięciu lat kształtuje świadomość konsumencką i rekomenduje artykuły, po które warto sięgnąć. Godło programu jest znane i rozpoznawane przez klientów. Co istotne, cieszy się ich zaufaniem. Jest gwarancją wysokiej jakości i doskonałego smaku. Może być więc znakomitym narzędziem pozwalającym na podkreślenie tego, co dla klientów jest szczególnie cenne. Warto skorzystać z jego potencjału i wziąć udział w atestacji „Doceń polskie”!

Już niebawem kolejna szansa na zdobycie Godła „Doceń polskie”. Przed nami jesienna certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Członkowie Loży Ekspertów spotkają się w dniu 26 października w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Przypominamy, że do certyfikacji zgłosić można różnorodne artykuły spożywcze, takie jak: nabiał, wędliny, pieczywo, napoje, alkohole, słodycze, dania gotowe, półprodukty, przekąski, mrożonki, wyroby marki własnej i inne.

***
Regulamin programu i formularze zgłoszeniowe można pobrać bezpośrednio ze strony internetowej www.docenpolskie.pl, z zakładki „Program”. Więcej informacji na temat laureatów poprzednich edycji znajdziecie Państwo pod adresem: www.blog.docenpolskie.pl.

Bezpośredni link do zgłoszenia on-line znajdziesz tutaj.

***
Program promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku. Jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, tworzący Lożę Ekspertów. Certyfikaty jakości są przyznawane na okres 24 miesięcy. Po upływie jego czasu producent, który nadal chce korzystać ze znaku „Doceń polskie” ponownie zgłasza nagrodzony wcześniej wyrób do oceny. Jeśli i tym razem zyska wymaganą regulaminem liczbę punktów, ważność Godła zostanie przedłużona na kolejny, dwuletni, okres.