Certyfikat jakości produktu „Doceń polskie”

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” - skupia się na propagowaniu wysokiej jakości polskich produktów spożywczych. Program umożliwia zdobycie certyfikatu poświadczającego tę jakość. Pierwsza certyfikacja odbyła się w 2011 roku i od tego czasu organizowana jest regularnie. Z roku na rok obserwujemy wzrost zainteresowania rodzimych wytwórców wzięciem udziału w przedsięwzięciu, bowiem zgłaszane przez nich specjały poddawane są rzetelnej ocenie Loży Ekspertów.

Chcemy, aby produkty wyróżnione certyfikatem jakości produktu „Doceń polskie” kojarzyły się z gwarancją tego co najlepsze. Wierzymy, że polska żywność oraz rodzimi wytwórcy wprowadzają na krajowy rynek wyroby warte uwagi, które zaliczają się do specjałów z najwyższej półki. Z tego też powodu zależy nam, aby docenić produkty ale także wytwórców, którzy stoją za wyjątkowym smakiem i wysoką klasą swoich wyrobów.

Certyfikowanie szynki tradycyjnej

Przeprowadzane przez nas certyfikacje szynki tradycyjnej opierają się na sprawdzeniu jej pod kątem wyglądu, smaku i stosunku jakości do jego ceny. Loża Ekspertów, pod przewodnictwem mistrza kuchni Mirka Drewniaka zwraca uwagę na jakość mięsa, jego barwę oraz konsystencję. Specjaliści sprawdzają także rozmiar i wagę. Preferowany smak specjału jest lekko słony, wędzony z wyraźnym aromatem przypraw.


Certyfikacja chleba tradycyjnego

Ocena chleba tradycyjnego, pozwala określić czy wyrób prezentuje najwyższą jakość. Sprawdzimy m.in. czy specjał przygotowany został zgodnie z tradycyjną/regionalną recepturą. W trakcie certyfikacji zwracamy uwagę na smak, wygląd i stosunek jakości do ceny wyrobu.


Kolejne obrady Loży Ekspertów „Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” już 13 marca 2024 roku!

3 stycznia 2024

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń Polskie” ma na celu promowanie rodzimej produkcji oraz wspieranie polskich przedsiębiorstw. Producenci, którzy przystępują do certyfikacji, poddają swoje produkty ocenie niezależnych ekspertów. Kolejne obrady Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbędą się już niebawem – 13 marca 2024 roku. Tego dnia planowana jest 49. atestacja programu „Doceń polskie” – wyjątkowej […]

Czytaj dalej

48. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” za nami!

31 października 2023

Za nami 48. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.  Atestacja wyrobów spożywczych ubiegających się o godło Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w dniu 26 października br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Tego dnia Loża Ekspertów, w której składzie znaleźli się Mirek Drewniak – przewodniczący komisji, Celina Nierodkiewicz, Wiesław Bober i Katarzyna Salomon oceniła […]

Czytaj dalej

Przed nami jesienna odsłona programu „Doceń polskie”!

21 sierpnia 2023

Pragniesz podkreślić wysoką jakość i polskie pochodzenie swoich produktów? Chcesz, aby wyróżniały się na półkach sklepowych i zwracały uwagę klientów? Oznacz je  znakiem jakości – „Doceń polskie”! Już niebawem kolejna okazja do zdobycia tego prestiżowego godła. Jesienna certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbędzie się w dniu 25 października br. Tego dnia członkowie Loży Ekspertów […]

Czytaj dalej

Loża Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” obradowała po raz kolejny!

31 lipca 2023

W dniu 26 lipca 2023 roku odbyła się 47. edycja certyfikacji zorganizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. W atestacji wzięło udział ponad 80 producentów żywności z całego kraju, którzy zgłosili do oceny 160 produktów. Głównym celem certyfikacji było wyróżnienie specjałów charakteryzujących się najwyższą jakością, zasługujących na godło „Doceń polskie”.   47 audyt programu […]

Czytaj dalej

Wykorzystujmy potencjał polskiej żywności!

28 kwietnia 2023

Polskie produkty spożywcze znane są i cenione za sprawą swojej wysokiej jakości, doskonałego smaku i niezwykłej różnorodności. Produkowane z naturalnych składników i według tradycyjnych metod wytwarzania żywności, niezmiennie zachwycają smakoszy nie tylko w Polsce, ale i zagranicą. Naszą powinnością powinno być więc jak najlepsze wykorzystywanie ich ogromnego potencjału, docenianie wyjątkowych walorów rodzimych propozycji, a przede […]

Czytaj dalej

Polacy chętnie sięgają po marki lokalne – podkreśl to!

7 listopada 2022

Już wkrótce kolejna certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego  „Doceń polskie” – inicjatywy wspierającej rodzimych producentów i promującej dobrą, polską żywność. Polscy konsumenci coraz chętniej wybierają marki lokalne. Informacja, że dany produkt został wyprodukowany w Polsce jest więc bardzo istotna dla większości kupujących. Lokalność i rodzinność są bowiem synonimem nie tylko wysokiej jakości, ale również szacunku do […]

Czytaj dalej

45 certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” za nami!

Podczas 45. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów ocenili bardzo zróżnicowany asortyment produktów. W atestacji wzięły udział między innymi: wędliny, nabiał, przetwory rybne, miody, pieczywo, mięso, przetwory owocowe i warzywne, dania gotowe, soki, słodycze, majonezy, suplementy. Wszystkie zakwalifikowane do oceny propozycje otrzymały punkty za smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości. Po […]

Czytaj dalej

Już niebawem kolejna szansa na zdobycie Godła „Doceń polskie”!

17 sierpnia 2022

Polacy chcą jeść zdrowo i smacznie i właśnie takich wyrobów szukają najczęściej na półkach sklepowych. Są wymagający, świadomi, cenią tradycję, zwracają ogromną uwagę na pochodzenie produktów, dokonują przemyślanych zakupów i ufają opiniom specjalistów. Jak zatem zachęcić klientów do zakupu podkreślając wysoką jakość i polskie pochodzenie swojej oferty? Doskonałą wskazówką, mogącą pomóc konsumentom w wyborze odpowiednich […]

Czytaj dalej

Wspieramy polską żywność

20 maja 2022

Polska żywność to nasz powód do dumy. Siła tradycji, doskonałe, sprawdzone receptury, znakomite produkty, wyjątkowy  smak i wysoka jakość, sprawiają, że doceniają ją nie tylko polscy, ale również zagraniczni konsumenci. Bogata i smaczna oferta rodzimych producentów żywności zasługuje na wsparcie! Jednym z jego elementów jest Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”, promujący polskich producentów i wyróżniający […]

Czytaj dalej

Branża spożywcza podąża w dobrym kierunku

18 maja 2022

Zakończyła się 43. edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. O przyznanie Godła ubiegało się 43 producentów żywności z całego kraju, którzy zgłosili do certyfikacji 112 produktów spożywczych. Jury indywidualnie oceniało smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości każdego ze zgłoszonych do oceny artykułów. Audyt odbył się w dniu 11 maja w Hotelu Centrum w Sosnowcu. […]

Czytaj dalej

„Doceń polskie” promuje polską żywność

9 lutego 2022

W czasach, kiedy specjały z całego świata dostępne są niemalże  na wyciągnięcie ręki, warto zadbać szczególnie o nasze rodzime, lokalne smaki i krajowych producentów. Przed nami kolejna edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego  „Doceń polskie” – wyjątkowej inicjatywy promującej polską, dobrą żywności i propagującej to, co ojczyste.  Polskie produkty nie mają sobie równych, trzeba je tylko odpowiednio […]

Czytaj dalej

Ze smakiem dookoła Polski

7 lutego 2022

W dniu 2 lutego 2022 roku odbyła się 42. atestacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas audytu członkowie Loży Ekspertów ocenili ponad 140 produktów spożywczych, dostarczonych do certyfikacji przez 51 producentów. Było smacznie, inspirująco i niezwykle różnorodnie. Zimowa odsłona Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” i tym razem zabrała nas w pełną smaków i aromatów gastronomiczną […]

Czytaj dalej

Warto zacząć nowy rok ze znakiem “Doceń polskie”!

4 listopada 2021

Przed nami 42. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Członkowie Loży Ekspertów pod przewodnictwem Mirka Drewniaka obradować będą w dniu 2 lutego 2022 roku w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Warto zapamiętać tę datę, aby rozpocząć nowy rok ze znakiem “Doceń polskie”!    Dlaczego warto sięgnąć po godło “Doceń polskie”? Godło Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie” […]

Czytaj dalej

Za nami 41. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

30 października 2021

Atestacja odbyła się w dniu 27 października br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu i zgromadziła 70 producentów z całej Polski. Członkowie Loży Ekspertów ocenili ponad 160 produktów. Gratulujemy uczestnikom wysokiej jakości produktów zgłoszonych do certyfikacji!

Czytaj dalej

Przed nami 40. jubileuszowa certyfikacja „Doceń polskie”!

5 maja 2021

Przed nami 40. – jubileuszowa certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”! Członkowie Loży Ekspertów spotkają się w dniu 28 lipca br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Już dziś zapraszamy do wzięcia udziału w audycie. Kto może wziąć udział w Programie? Do udziału w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie” zapraszamy polskich producentów wyrobów spożywczych. Co istotne […]

Czytaj dalej

Ważna data dla polskich producentów żywności

10 lutego 2021

  Przed nami XXXIX certyfikacja żywności w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Członkowie Loży Ekspertów spotkają się w dniu 28 kwietnia br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Warto zapamiętać tę datę i już dziś zaplanować zgłoszenie produktów do udziału w audycie! Doceniamy i promujemy Misją Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” jest promowanie dobrej polskiej […]

Czytaj dalej

38 Certyfikacja “Doceń polskie” – już 3 lutego 2021!

21 kwietnia 2020

Znamy już termin XXXVIII Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie”! – członkowie Loży Ekspertów spotkają się w dniu 3 lutego 2021 w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Lutowy audyt jest znakomitą okazją do tego, aby dobrze rozpocząć nowy rok! Zachęcamy, aby już dziś pomyśleć o audycie i skorzystać z możliwości poddania ocenie przez niezależnych ekspertów swoich produktów. Warto […]

Czytaj dalej

XXXVI certyfikacja żywności odbędzie się 13 maja

12 lutego 2020

Jeszcze nie umilkły echa pierwszej w tym roku certyfikacji żywności a już znamy datę XXXVI audytu. Druga w tym roku atestacja odbędzie się dokładnie 13 maja, tradycyjnie już w sosnowieckim Hotelu Centrum. Wtedy też Loża Ekspertów przyzna wyrobom polskich producentów żywności noty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Zasady oceniania wyrobów […]

Czytaj dalej

Loża Ekspertów obradowała w tym roku po raz pierwszy

6 lutego 2020

Pierwszy w tym roku audyt produktów spożywczych Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” za nami. Przedsięwzięcie to realizowane jest nieprzerwanie od 2011 roku. Od początku istnienia programu honorowy patronat nad certyfikacjami sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. XXXV atestacja odbyła się 5 lutego br. w Sosnowcu. Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, wędliny czy produkty […]

Czytaj dalej

5 lutego odbędzie się XXXV certyfikacja żywności

4 listopada 2019

– Mimo upływu czasu zasady przyznawania znaku jakości „Doceń polskie” pozostają niezmienne i strategia ta przynosi dobre rezultaty. Znak jakości jest w branży rozpoznawalny, a laureaci programu korzystając z jego potencjału budują swoją pozycję rynkową – mówi Marek Bielski, twórca programu „Doceń polskie”. To już tradycja: od 2011 roku specjaliści z branży spożywczej spotykają się co kwartał, […]

Czytaj dalej

30 października odbędzie się XXXIV certyfikacja „Doceń polskie”

1 sierpnia 2019

Smak, wygląd i stosunek ceny do jakości – to kryteria według których, od 2011 roku Loża Ekspertów przyznaje noty produktom spożywczym polskich producentów. Nie inaczej stanie się 30 października w Hotelu Centrum, w Sosnowcu. Dokładnie tego dnia, jury programu, po raz czwarty a zarazem ostatni w tym roku, oceni specjały posiadające tzw. polski czynnik wyrażający […]

Czytaj dalej

Loża Ekspertów oceniła 90 produktów spożywczych

30 lipca 2019

To już trzeci w tym roku audyt produktów spożywczych organizowany w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Przedsięwzięcie jest realizowane od 2011 roku, natomiast w całej jego dotychczasowej historii odbyły się w sumie trzydzieści trzy oceny wyrobów spożywczych. 31 lipca jury programu oceniło 90 produktów należących do asortymentu 47 firm. Od samego początku funkcjonowania programu […]

Czytaj dalej

XXXIII certyfikacja odbędzie 31 lipca!

17 maja 2019

Trzecia w tym roku certyfikacja w ramach programu „Doceń polskie” odbędzie się 31 lipca 2019 roku w Sosnowcu. Dokładnie tego dnia, po raz trzydziesty trzeci obradować będzie Loża Ekspertów pod przewodnictwem Mistrza Kuchni Mirka Drewniaka. Ocenie jury programu poddane zostaną wyroby rodzimych producentów żywności. Odpowiedni smak i wygląd, cena adekwatna do jakości oraz tzw. polski […]

Czytaj dalej

Trzydziesta druga ocena żywności programu „Doceń polskie”

16 maja 2019

Drugi w tym roku audyt produktów spożywczych za nami! Dokładnie 15 maja, w Hotelu Centrum w Sosnowcu, Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” oceniła ponad 170 produktów z asortymentu 72 polskich firm. Jak objaśnili na koniec członkowie jury pod przewodnictwem mistrza kuchni, Mirka Drewnika, zgłoszone do udziału wyroby cechowała niezwykle wysoka jakość połączona z przystępnymi cenami.  […]

Czytaj dalej

XXXII atestacja żywności odbędzie się 15 maja 2019 roku

1 lutego 2019

Tego dnia w Sosnowcu odbędą się kolejne obrady Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. To będzie XXXII atestacja artykułów spożywczych. Tak się składa, że tego dnia przypada wspomnienie św. Izydora, patrona rolników. Będzie to więc podwójne, majowe święto producentów żywności. Zasady oceniania wyrobów i przyznawania znaków jakości „Doceń polskie” pozostają niezmienne. Do atestacji kwalifikowane są […]

Czytaj dalej

74 producentów dostarczyło swoje wyroby do certyfikacji

31 stycznia 2019

Niemal 140 różnorodnych artykułów spożywczych ocenili członkowie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”. Propozycje z oferty 74 producentów sprawdzono podczas XXXI atestacji żywności. Wydarzenie miało miejsce 30 stycznia br. w Sosnowcu. Każdy z czterech jurorów przyznał zgłoszonym wyrobom noty w dziesięciopunktowej skali. Ocenie podlegają: smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Godłem promocyjnym wyróżniane są artykuły, […]

Czytaj dalej

Eksperci programu „Doceń polskie” po raz trzydziesty sprawdzili jakość żywności

24 października 2018

Niemal 160 produktów ocenili członkowie Loży Ekspertów podczas minionej certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”. Każda propozycja została sprawdzona indywidualnie, a następnie przyznano jej noty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny. To była czwarta w tym roku ocena żywności, a jednocześnie – trzydziesta w całej historii Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.   Specjaliści z […]

Czytaj dalej

Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”

26 lipca 2018

Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXIX atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie miało miejsce 25 lipca br. w Sosnowcu. Do udziału w certyfikacji zgłoszono artykuły spożywcze niemal z całej Polski. To już trzeci w tym […]

Czytaj dalej

XXVIII obrady Loży Ekspertów

26 kwietnia 2018

– Mimo upływu czasu zasady przyznawania znaku jakości „Doceń polskie” pozostają niezmienne i strategia ta przynosi dobre rezultaty. Za nami dwudziesta ósma już ocena żywności, podczas której specjaliści z branży spożywczej decydowali o przyznaniu godła promocyjnego. Znak jakości jest w branży rozpoznawalny, a laureaci programu korzystając z jego potencjału budują swoją pozycję rynkową – mówił […]

Czytaj dalej

Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

1 lutego 2018

XXVII atestacja żywności organizowana w ramach programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 31 stycznia br. specjaliści z branży spożywczej ocenili 142 wyroby z oferty 66 polskich producentów. Zgodnie z regulaminem programu, certyfikatem jakości nagradzane są tylko te z nich, które otrzymają od członków Loży Ekspertów wysokie noty za smak, wygląd i stosunek jakości do […]

Czytaj dalej

XXVI atestacja żywności: oceniono 232 produkty

26 października 2017

232 ocenione produkty spożywcze z oferty 76 firm z 16 województw – tak można podsumować atestację żywności, która odbyła się 25 października w Sosnowcu. To był XXVI audyt w historii Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.   – Za nami czwarty (i ostatni w tym roku) audyt żywności zorganizowany w ramach programu „Doceń polskie”. Do październikowej […]

Czytaj dalej

XXV obrady Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”

27 lipca 2017

– Już od początku działania programu „Doceń polskie” żywność prezentowała wysoki poziom. Zmieniają się oczekiwania rynku, mody i technologie produkcji, a rodzime artykuły spożywcze są niezmiennie wysokiej jakości. Od lat obserwuję branżę spożywczą. Cieszę się, że mogę patrzeć na nią również przez pryzmat żywności zgłaszanej do oceny – mówi Mirek Drewniak, gastronom i współzałożyciel Klubu […]

Czytaj dalej

XXIV audyt przeszedł do historii

26 kwietnia 2017

Odpowiedni smak i wygląd, cena adekwatna do jakości oraz tzw. polski akcent – to cechy produktów spożywczych nagrodzonych certyfikatami programu „Doceń polskie”. Przejrzyste i niezmienne od lat zasady przyznawania tych znaków jakości powodują, że inicjatywa propagująca rodzimą żywność cieszy się zainteresowaniem konsumentów i producentów. W Sosnowcu odbyła się właśnie druga w tym roku, a zarazem […]

Czytaj dalej

Podsumowujemy XXIII audyt żywności

7 lutego 2017

Prawie 600 km musiał pokonać jeden z produktów zgłoszonych do udziału w XXIII atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Podczas certyfikacji zorganizowanej 1 lutego w Sosnowcu eksperci ocenili wyroby z oferty niemal 80 firm. Najliczniejszą reprezentację miało woj. mazowieckie, a co ósmy wytwórca jest z branży mięsnej.

Czytaj dalej

Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” o sytuacji branży spożywczej

7 listopada 2016

Jeśli jakość polskiej żywności oceniamy na podstawie produktów biorących udział w programie „Doceń polskie”, możemy być więcej niż zadowoleni. Świadomość konsumentów rośnie, a w odpowiedzi na ich potrzeby przedstawiciele polskiego sektora FMCG przygotowują coraz ciekawsze wyroby – to konkluzje z przeprowadzonego 27 października br. audytu artykułów spożywczych. Specjaliści po raz dwudziesty drugi decydowali, które ze […]

Czytaj dalej

XXI audyt żywności. Optymistyczne wnioski ekspertów z branży spożywczej

1 sierpnia 2016

Polscy producenci oferują żywność wysokiej jakości – tak najkrócej można podsumować niedawny audyt zorganizowany w ramach programu „Doceń polskie”. Dwudziesta pierwsza certyfikacja artykułów spożywczych odzwierciedliła także różnorodność produktów rodzimych firm. To bardzo dobra wiadomość dla konsumentów, a jednocześnie bodziec do odkrywania bogactwa krajowego sektora spożywczego. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień polskiej żywności, przypadający […]

Czytaj dalej

W jakim kierunku zmierza branża spożywcza? Jubileuszowa certyfikacja artykułów spożywczych programu promocyjnego „Doceń polskie”

6 maja 2016

Mija pięć lat od pierwszej certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach programu „Doceń polskie”. Podczas dwudziestego audytu, który odbył się 27 kwietnia br. w Czeladzi, członkowie Loży Ekspertów ocenili niemal 170 artykułów z asortymentu 75 firm. Jubileuszowa atestacja produktów spożywczych była także pretekstem do rozmowy o tym jak zmieniła się branża spożywcza i w jakim zmierza […]

Czytaj dalej

XIX audyt żywności. Nowoczesne trendy można pogodzić z poszanowaniem tradycji

4 lutego 2016

Produkty biorące udział w audytach żywności organizowanych w ramach programu „Doceń polskie” są odzwierciedleniem sytuacji branży oraz stylu życia konsumentów. Nie inaczej było podczas styczniowej certyfikacji wyrobów spożywczych, podczas której członkowie Loży Ekspertów programu propagującego polską żywność oceniali zarówno tradycyjne wyroby, jak i nowoczesne propozycje wytwórców z branży spożywczej. Wszystkie artykuły podlegały tym samym kryteriom […]

Czytaj dalej

XVIII audyt żywności przeszedł do historii

29 października 2015

Ponad 200 wyrobów spożywczych wzięło udział w audycie żywności zorganizowanym 28 października br. w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wśród nich znalazły się m.in. pieczywo, wędliny, słodycze, nabiał, dania gotowe, przekąski i napoje. Każdy produkt został indywidualnie sprawdzony, po czym otrzymał od członków Loży Ekspertów noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. […]

Czytaj dalej

Rekordowy XVII audyt żywności starającej się o zdobycie godła „Doceń polskie”

31 lipca 2015

W XVII audycie żywności organizowanym w ramach programu „Doceń polskie” wzięło udział ponad 200 produktów z asortymentu rekordowo wysokiej liczby 81 firm. Specjaliści z branży spożywczej ocenili indywidualnie każdy artykuł żywnościowy i przyznali mu noty w trzech kategoriach. Trwa podliczanie punktów, ale już teraz można stwierdzić, że lipcowa atestacja to kolejny dowód wysokiej jakości polskich […]

Czytaj dalej

Firmy chcą promować swoje wyroby za pomocą certyfikatów jakości

17 lutego 2015

29 kwietnia eksperci z branży spożywczej ocenili ponad 200 wyrobów ubiegających się o zdobycie prestiżowego godła „Doceń polskie”. Trwa liczenie punktów przyznanych przez jurorów, ale pierwsze wnioski z audytu są bardzo pozytywne. Żywność prezentuje coraz wyższy poziom, a propozycje wytwórców są ciekawe i bardzo różnorodne. Na rynku nie brak jednak produktów wymagających dopracowania, stąd odpowiednia […]

Czytaj dalej

Program ”Doceń polskie”. XV audyt żywności w liczbach

29 stycznia 2015

28 stycznia w Krakowie odbyła się XV certyfikacja żywności przeprowadzona w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Trwa zliczanie punktów, które eksperci przyznali żywności za smak, wygląd i stosunek jej jakości do ceny. Noty wystawione przez członków Loży Ekspertów decydują o tym, które ze zgłoszonych wyrobów zdobędą certyfikat „Doceń polskie”.

Czytaj dalej

XIV audyt: oceny przyznane, trwa liczenie punktów

23 października 2014

Dnia 22.10.2014 odbył się czternasty już audyt żywności biorącej udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Pięcioosobowa Loża Ekspertów przyznała oceny produktom spożywczym z oferty ponad 60 wytwórców.

Czytaj dalej

XIII audyt programu ”Doceń polskie”: o certyfikat starało się blisko 130 wyrobów

11 lipca 2014

Niemal 130 produktów spożywczych różnego typu wzięło udział w XIII certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach programu ”Doceń polskie”. W audycie, który odbył się 9 lipca w Krakowie uczestniczyły artykuły spożywcze ponad 60 firm z całego kraju. Loża Ekspertów programu oceniła produkty, przyznając im punkty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Godło ”Doceń polskie” […]

Czytaj dalej

Eksperci dwunasty raz oceniali rodzimą żywność

5 maja 2014

30 kwietnia w Krakowie miała miejsce XII certyfikacja żywności zorganizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ”Doceń polskie”. Do audytu przystąpiła rekordowa liczba firm – jurorzy zasiadający w Loży Ekspertów ocenili wyroby ponad 60 wytwórców. Trwa podliczanie punktów przyznanych artykułom spożywczym. Te, które zostały wysoko ocenione przez ekspertów, zdobędą prestiżowy certyfikat ”Doceń polskie”.

Czytaj dalej

Eksperci obradowali jedenasty raz

30 stycznia 2014

Producenci żywność mogą „jedynie” naśladować naturę. Niedawna certyfikacja produktów spożywczych biorących udział w programie „Doceń polskie” udowadnia jednak, że w naszym kraju nie brakuje firm potrafiących doskonale wykorzystać dary natury. Loża Ekspertów programu oceniła wszystkie wyroby biorące udział w styczniowym audycie i wyróżniła te z nich, które cechują się najwyższą jakością. Wniosek jest tylko jeden […]

Czytaj dalej

Dziesiąty raz doceniono polską żywność

31 października 2013

Jakie produkty mogą stanowić kulinarną wizytówkę naszego kraju? Które rodzime potrawy cieszą się szczególną popularnością wśród zagranicznych gości odwiedzających Polskę? Na te i inne pytania dotyczące żywności odpowiadali eksperci programu „Doceń polskie” tuż po X audycie produktów spożywczych przeprowadzonym w ramach tego przedsięwzięcia.

Czytaj dalej

Polska żywność ponownie doceniona

11 lipca 2013

10 lipca w Krakowie miał miejsce IX audyt produktów spożywczych biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Tego dnia eksperci oceniali zgłoszone wyroby i decydowali, które z nich powinny zostać wyróżnione certyfikatem. Spotkanie ekspertów było także okazją do wymiany doświadczeń i opinii na temat naszej kuchni i sposobu odżywiania się Polaków.

Czytaj dalej

Program „Doceń polskie”: za nami ósmy audyt

26 kwietnia 2013

24 kwietnia odbył się VIII audyt artykułów spożywczych biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Producenci z całej Polski zgłosili do oceny ponad 100 wyrobów. W certyfikacji uczestniczyły także produkty powtórnie ubiegające się o wyróżnienie.

Czytaj dalej

Siódma certyfikacja żywności przeprowadzona w ramach programu „Doceń polskie”

25 stycznia 2013

Wyroby marek własnych prezentują coraz wyższy poziom, z polskiego nabiału możemy być naprawdę dumni, a jakość produktów zgłaszanych do certyfikacji stale się poprawia – tak eksperci Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”podsumowali przeprowadzoną niedawno certyfikację żywności. 23 stycznia odbył się siódmy już audyt produktów ubiegających się o zdobycie godła „Doceń polskie”. Przekonaj się jakie grupy wyrobów […]

Czytaj dalej

Eksperci po raz szósty przyznali certyfikaty „Doceń polskie”

5 września 2012

4 września w Krakowie odbył się VI audyt artykułów spożywczych biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. O godło programu ubiegały się  produkty różnego rodzaju. Pięcioosobowa Loża Ekspertów wybrała te najbardziej wartościowe i przyznała im certyfikaty „Doceń polskie”.

Czytaj dalej

V certyfikacja Programu „Doceń polskie” zakończona

21 maja 2012

16. maja br., w krakowskim hotelu Swing miał miejsce V audyt certyfikacyjny Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. O godło programu ubiegał się szeroki asortyment produktów, m.in. dania gotowe i mrożone, wędliny, nabiał, przetwory owocowe i warzywne, makrony, lody, napoje i słodycze. Do certyfikacji zgłoszono także pomidory, boczniaki i jaja. Warto odnotować, że po raz pierwszy […]

Czytaj dalej

Czwarta certyfikacja w Programie promocyjnym „Doceń polskie” już za nami

7 lutego 2012

1 lutego w krakowskim hotelu Swing miała miejsce IV certyfikacja produktów biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Wędliny, nabiał, dania gotowe, napoje, desery i słodycze, kasze, makarony, mrożonki, sosy i przyprawy – to tylko niektóre przykłady produktów, które ubiegały się o certyfikat „Doceń polskie”.

Czytaj dalej

Trzecia certyfikacja produktów w programie Doceń polskie

7 listopada 2011

W dniu 26 października br. w Hotelu Swing w Krakowie odbyła się trzecia certyfikacja produktów zgłoszonych do udziału w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Głównym celem Programu  jest promocja oraz wsparcie medialne naszych rodzimych wyrobów i ich producentów.Posiadanie znaku promocyjnego  świadczy o najwyższej jakości wyrobów i daje szereg korzyści nie tylko ich producentom, ale również […]

Czytaj dalej

Druga certyfikacja produktów w programie „Doceń polskie”

18 lipca 2011

W dniu 12 lipca br. w Hotelu Swing w Krakowie odbyła się druga certyfikacja produktów zgłoszonych do udziału w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”.Certyfikacje żywności organizowane w ramach programu odbywają się pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a jego celem jest szeroka promocja oraz wsparcie medialne naszych rodzimych wyrobów i ich producentów. Posiadanie […]

Czytaj dalej

Pierwsza certyfikacja Programu promocyjnego „Doceń polskie”

9 kwietnia 2011

Program promocyjny “Doceń polskie” dedykowany jest produktom spożywczym dostępnym na polskim rynku, wyróżniającym się wyjątkowymi walorami smakowymi i jakościowymi. Promując najwyższą jakość ma on na celu wsparcie naszych rodzimych wyrobów i ich producentów.

Czytaj dalej