Trzecia certyfikacja produktów w programie Doceń polskie
7 listopada 2011
W dniu 26 października br. w Hotelu Swing w Krakowie odbyła się trzecia certyfikacja produktów zgłoszonych do udziału w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym "Doceń polskie".
Głównym celem Programu jest promocja oraz wsparcie medialne naszych rodzimych wyrobów i ich producentów.Posiadanie znaku promocyjnego świadczy o najwyższej jakości wyrobów i daje szereg korzyści nie tylko ich producentom, ale również klientom.
Produkty dostarczone do certyfikacji oceniane były przez Lożę Ekspertów w składzie:
- Mirek Drewniak (Fundacja Klubu Szefów Kuchni) - przewodniczący Loży Ekspertów,
- Zbigniew Kurleto (Fundacja Klubu Szefów Kuchni),
- Jarosław Kujawa (Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi),
- Celina Nierodkiewicz (Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP),
- Katarzyna Salomon (Doceń Polskie).
Asortyment produktów ubiegających się podczas drugiej certyfikacji o znak promocyjny DOCEŃ POLSKIE był niezwykle zróżnicowany, obejmował wyroby wędliniarskie, dania gotowe, sery, makarony, ciastka, słodycze, piwa i inne artykuły spożywcze.
Certyfikowane produkty charakteryzowały się wysoką jakością, dlatego też po raz kolejny w wyłoniono kilka TOP PRODUKTÓW - wyrobów, które uzyskały maksymalną liczbę punktów.